Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken - ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Κάποια από τα αιτήματα της Hamas είναι αποδεκτά και κάποια ανεφάρμοστα

Blinken - ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Κάποια από τα αιτήματα της Hamas είναι αποδεκτά και κάποια ανεφάρμοστα
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τροποποιήσεις που ζητεί η παλαιστινιακή οργάνωση επί του σχεδίου εκεχειρίας
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Antony Blinken έθιξε την απάντηση της Hamas στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, λέγοντας ότι ορισμένες από τις τροποποιήσεις που ζητήθηκαν είναι εφαρμόσιμες, αλλά κάποιες όχι.
Κατηγόρησε την παλαιστινιακή ομάδα ότι θέτει εμπόδια στις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός, υποστηρίζοντας ότι είναι η μόνη οντότητα που δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το σχέδιο.
«Η Hamas θα μπορούσε να απαντήσει με μία μόνο λέξη: ναι. Αντίθετα, η οργάνωση περίμενε σχεδόν δύο εβδομάδες και ζήτησε πολλές αλλαγές», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι «θα υποφέρουν» ως αποτέλεσμα.
Ο Blinken δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τροποποιήσεις που ζητεί η παλαιστινιακή οργάνωση επί του σχεδίου εκεχειρίας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι μεσολαβητές θα συνεχίσουν επειγόντως να προσπαθούν να «οριστικοποιήσουν τη συμφωνία» τις επόμενες ημέρες, καθώς ότι εξακολουθεί να υπάρχει συμφωνία σχετικά με τις αρχές που πρέπει να τη διέπουν.
Ενώ ο Blinken ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει αποδεχθεί το σχέδιο, ανώτεροι ισραηλινοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Netanyahu, έχουν επανειλημμένα πει ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τον πόλεμο πριν νικήσει τη Hamas, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές για μια διαρκή και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης