Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Έχω καλές σχέσεις με τον Putin είναι δυνατός – Αδιανόητο ρωσικά πλοία στην Κούβα

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Έχω καλές σχέσεις με τον Putin είναι δυνατός – Αδιανόητο ρωσικά πλοία στην Κούβα
Δεν τα πάω καλά με τους αδύναμους υποστήριξε ο Donald Trump
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος Trump δήλωσε ότι τα πήγε καλά με τον Ρώσο ηγέτη Putin επειδή είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις τους ισχυρούς παρά τους αδύναμους.
Σε συνέντευξή του, ο Trump απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο.
«Νομίζω ότι είναι πολύ καλή», είπε ο πρώην Αμερικανός ηγέτης.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Trump, ήταν σκληρός απέναντι στον Ρώσο συνάδελφό του.
«Είναι αστείο που είναι πιο εύκολο για μένα να χτίζω σχέσεις με τους δυνατούς παρά με τους αδύναμους, δεν τα πάω πολύ καλά με τους αδύναμους», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο ίδιος ο Putin είπε σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο ότι είχε μια «ευγενική και καλή σχέση» με τον Trump.
Στις αρχές Ιουνίου, σε συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο αρχηγός του κράτους δυσκολεύτηκε να απαντήσει εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Κιέβου εάν ο Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Aδιανόητη η εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Κούβας

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump χαρακτήρισε αδιανόητη την εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Κούβας.
«Δεν θέλουμε να δούμε ρωσικά πλοία ακριβώς έξω από τις ακτές της Φλόριντα , όπου βρίσκονται τώρα, αυτό είναι αδιανόητο».
Μια ποικιλόμορφη τακτική ομάδα τεσσάρων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων σκαφών υποστήριξης, τα οποία έφεραν όπλα κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας στον Ατλαντικό αυτή την εβδομάδα, εισήλθαν στο λιμάνι της Αβάνας για επίσημη επίσκεψη που θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου.
Τα σχέδια των Ρώσων ναυτικών περιλαμβάνουν συναντήσεις με τη διοίκηση του κουβανικού ναυτικού και τον κυβερνήτη της Αβάνας, επίσκεψη ιστορικών και πολιτιστικών τόπων.
Όπως διευκρινίζεται, μιλάμε για το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan, τη φρεγάτα Admiral Gorshkov, το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού Akademik Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker.
Ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού δήλωσε ότι η επίσκεψη στην Κούβα είναι μόνο ένα από τα καθήκοντα ενός ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας της Ρωσίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, σχολιάζοντας την επίσκεψη, σημείωσε ότι ανταποκρίνεται στις φιλικές σχέσεις μεταξύ Αβάνας και Μόσχας και επίσης συμμορφώνεται αυστηρά με τους διεθνείς κανόνες.
Η Ρωσία τόνισε ότι κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα και η παραμονή τους δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή.
Το CBS News, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ανέφερε ότι πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού θα παρακολουθούσαν την επίσκεψη.
Ένας από τους συνομιλητές του καναλιού διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν βλέπει την κατάσταση ως απειλή, αλλά αμερικανικά πλοία θα αναπτυχθούν «για να παρακολουθούν τους Ρώσους».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ABC News, το Πεντάγωνο προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία της άφιξης ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κούβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης