Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump στους 80 κορυφαίους CEO στις ΗΠΑ: Μόλις εκλεγώ θα αποφασίσω φορολογικές περικοπές και άρση επιχειρηματικών κανονισμών

Trump στους 80 κορυφαίους CEO στις ΗΠΑ: Μόλις εκλεγώ θα αποφασίσω φορολογικές περικοπές και άρση επιχειρηματικών κανονισμών
Το κοινό περιλάμβανε τους CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, της Citigroup, Jane Fraser και της Bank of America, Brian Moynihan, σύμφωνα με εκπρόσωπους των εταιρειών τους
Με τους 80 ισχυρότερους διευθύνοντες συμβούλους των ΗΠΑ συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον ο Donald Trump, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Εάν εκλεγεί ξανά πρόεδρος τον Νοέμβριο, οι διευθύνοντες σύμβουλοι θα δουν φορολογικές περικοπές και περικοπή των επιχειρηματικών κανονισμών.
Το CNBC μίλησε με άτομα που παρακολούθησαν την τριμηνιαία συνάντηση του Business Roundtable για το τι ειπώθηκε εκεί.
Ο Trump είπε ότι εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα μειώσει τους φόρους, συμπεριλαμβανομένων των φόρων εισοδήματος, και θα επαναφέρει τις ίδιες οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσε κατά την πρώτη του θητεία, σύμφωνα με άτομα που συμμετείχαν στη συνάντηση.
«Θα σας δώσουμε περισσότερα από τα ίδια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε ένα άτομο που ήταν στην αίθουσα, περιγράφοντας το μήνυμα του Trump προς τους ηγέτες των εταιρειών.
Ο Trump είπε ότι θέλει να μειώσει τον ομοσπονδιακό εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 21% σε 20% εάν επρόκειτο να γίνει πρόεδρος.
Ο Trump ανέφερε επίσης στους CEO μια πρόσφατη πρόταση που παρουσίασε στη Νεβάδα, για την κατάργηση των φόρων στα φιλοδωρήματα των εργαζομένων.
Στη συνέχεια, ο Trump είπε στους CEO μια ιστορία για το πόσο ενθουσιασμένοι ήταν οι εργαζόμενοι με φιλοδώρημα για την πρότασή του, προκαλώντας γέλια από τους ηγέτες των εταιρειών, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους.
Ο Trump μίλησε για περίπου μία ώρα στη συνάντηση, είπαν οι παρευρισκόμενοι.
Το κοινό περιλάμβανε τους CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, της Citigroup, Jane Fraser και της Bank of America, Brian Moynihan, σύμφωνα με εκπρόσωπους των εταιρειών τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook ήταν επίσης εκεί.
Για τον Trump και τους διευθύνοντες συμβούλους που συμμετείχαν, η συνάντηση αντιπροσώπευε μια προσπάθεια να επιδιορθωθούν οι σχέσεις αφού κάποιοι αποστασιοποιήθηκαν από τον πρώην πρόεδρο.
Το 2017, οι μεγάλες συμβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης Trump διαλύθηκαν αφού μέλη άρχισαν να παραιτούνται ως απάντηση στην προσπάθεια του Trump να εξισώσει «και τις δύο πλευρές» των διαδηλώσεων στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, στη μία πλευρά των οποίων εμφανίζονταν λευκοί εθνικιστές.
Κατά τη διάρκεια της ταραχής στις 6 Ιανουαρίου 2021, στο Καπιτώλιο, στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Business Roundtable, κάλεσαν τον Trump να σταματήσει τη βία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης