Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σηκώνουν το γάντι Παππάς και ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη - Να εξεταστούν στη Βουλή οι προτάσεις μας

Σηκώνουν το γάντι Παππάς και ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη - Να εξεταστούν στη Βουλή οι προτάσεις μας
Ζητεί «να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν» ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ
Με δήλωσή του ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την επιστολή Χατζηδάκη προς τον Κ. Τασούλα, μέσω της οποίας ζητά συζήτηση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των στελεχών του ΓΛΚ

Όπως δήλωσε ο κ. Παππάς: «Η πρόταση Χατζηδάκη είναι καλοδεχούμενη.

Η αλήθεια είναι ότι:

· Εμείς ζητάμε από τη Ν.Δ. -και μετεκλογικά- να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέταση των μέτρων μας.

· Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την «κοστολόγηση» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες.

· Έχουμε υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτά και για άλλα ζητήματα.

Ζητούμε να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν. Και όχι σε… πέντε μήνες, όσο δηλαδή πήρε -κατ’ απαίτηση Χατζηδάκη- ο ορισμός της συνεδρίασης που εμείς ζητήσαμε για το ξεπούλημα των τραπεζών.
Ζητούμε, επίσης, από τα στελέχη του ΓΛΚ να προσκομίσουν στη συζήτηση τα στοιχεία για το ύψος των υπερπλεονασμάτων του 2022 και του 2023, τις εκτιμήσεις για το 2024 και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων φέτος.
Στη συνεδρίαση θα δούμε και τις δυο προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτή που μαζεύει υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη και αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Και αυτή που αξιοποιεί υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη για να μειώσει τους έμμεσους φόρους.
Στον κ. Χατζηδάκη που αναζητούσε, εναγωνίως, δημοσιονομικά άλλοθι για να μη μειώσει τον ΦΠΑ, υποσχόμαστε μια δημιουργική και, κυρίως, ενδιαφέρουσα συζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης