Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα αμερικανικό UAV ΜQ-4C Triton που συμμετείχε σε αναγνώριση κοντά στην Κριμαία εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης

Ένα αμερικανικό UAV ΜQ-4C Triton που συμμετείχε σε αναγνώριση κοντά στην Κριμαία εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης
Κατά την προσέγγιση στην Ιταλία , σύμφωνα με το RadarBox, το ΜQ-4C Triton έστειλε τον κωδικό 7700 μέσω του αναμεταδότη, ο οποίος, σύμφωνα με το πρότυπο του ICAO, σημαίνει έκτακτη ανάγκη επί του σκάφους
Ένα ΜQ-4C Triton του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συμμετείχε σε αναγνώριση κοντά στην Κριμαία έδωσε σήμα έκτακτης ανάγκης πριν προσγειωθεί στη Σικελία, σύμφωνα με στοιχεία από τον πόρο παρακολούθησης RadarBox.
Το ΜQ-4C Triton με διακριτικό κλήσης BLKCAT6 βρίσκεται στην ενότητα με τη λίστα των αεροσκαφών που έχουν κάνει κλήση έκτακτης ανάγκης τις τελευταίες ημέρες.
Μετά από μια αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Κριμαία, το drone επέστρεψε στη ναυτική βάση Sigonella του ΝΑΤΟ στη Σικελία.
Κατά την προσέγγιση στην Ιταλία , σύμφωνα με το RadarBox, το ΜQ-4C Triton έστειλε τον κωδικό 7700 μέσω του αναμεταδότη, ο οποίος, σύμφωνα με το πρότυπο του ICAO, σημαίνει έκτακτη ανάγκη επί του σκάφους.
Περίπου στις 19:00 ώρα Μόσχας, το UAV προσγειώθηκε σε βάση στη Σικελία.
Εκτός από το RadarBox, εξειδικευμένα ρομπότ Flight Emergency Alerts και SquawkAlert ανέφεραν επίσης το σήμα έκτακτης ανάγκης από το drone.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICAO, η λίστα των τυπικών κωδικών έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει 7700 (κύριος κωδικός έκτακτης ανάγκης), 7600 (αστοχία επικοινωνίας) και 7500 (πειρατεία αεροσκάφους).
Το ΜQ-4C Triton είναι ένα αναγνωριστικό UAV μεγάλης εμβέλειας που αναπτύχθηκε για το Ναυτικό των ΗΠΑ με βάση το στρατηγικό drone RQ-4 Global Hawk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης