Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκλειστικό: Η Allianz καταργεί τα ασφαλιστήρια Επαγγελματικής Ευθύνης Ιατρών και για το 2024 βάζει καπέλο 30%

Αποκλειστικό: Η Allianz καταργεί τα ασφαλιστήρια Επαγγελματικής Ευθύνης Ιατρών και για το 2024 βάζει καπέλο 30%
Από τη 1η Ιανουαρίου 2025, η Allianz δεν θα ανανεώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη όλων των επεμβατικών ιατρών συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερολόγων των γυναικολόγων και των αναισθησιολόγων καθώς και των κλινικών
Σχετικά Άρθρα
Κόβει... μαχαίρι συμβόλαια που καλύπτουν την Επαγγελματική Ευθύνη γιατρών και κλινικών η Allianz.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες του ΒΝ από τη 1η Ιανουαρίου 2025, η Allianz δεν θα ανανεώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη όλων των επεμβατικών ιατρών συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερολόγων των γυναικολόγων και των αναισθησιολόγων καθώς και των κλινικών.
Η Allianz κατά συνέπεια δεν θα ανανεώσει τις καλύψεις αυτές στους κάτοχους ασφαλιστηρίων Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι θα ενημερωθούν 30 ημέρες περίπου πριν λήξει η σύβαση τους με την Allianz.
Προσθέτως, όλες οι ανανεώσεις που θα εκδοθούν για την Allianz μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, ήτοι 30 Δεκεμβρίου 2024 και αφορούν θα συμβόλαια επεμβατικών γιατρών και κλινικών θα είναι αυξημένες κατά 30%.
Για λοιπούς επεμβατικούς ιατρούς και οδοντιάτρους η Allianz σχεδιάζει, αναφέρουν οι πληροφορίες του ΒΝ νέο ετήσιο πρόγραμμα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης που θα το κυκλοφορήσει στην αγορά, έχοντας πρώτα ενημερώσει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για να το πουλήσουν.

Τα ερωτήματα

Για ποιο λόγο κόβει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια η Allianz
Το BN, έχοντας ενημερωθεί για τις εξελίξεις αυτές από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας συνομίλησε με την Allianz Ελλάδος αποστέλλοντας τις τέσσερεις παρακάτω ερωτήσεις:
1. Τα ετήσια ασφαλιστήρια Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης επεμβατικών ιατρών θα ανανεωθούν από την 1η Ιανουαρίου ;
2. Αν όχι αναδρομικά πώς θα καλυφθούν οι ιατροί που έχουν επαγγελματική αστική ευθύνη για περιστατικά / ιατρικές πράξεις που έχουν εκτελεσθεί πριν 3-4-5 χρόνια και που δύνανται να προσαχθούν στην δικαιοσύνη ;
3. Πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός των αναδρομικών καλύψεων ;
4. Αν δεν ανανεωθούν γιατί τα ακυρώνετε, έχουν ανακύψει ιατρικά σφάλματα σοβαρά ανεβάζοντας το δείκτη ζημιών από μεγάλες αποζημιώσεις σε ιατρούς ιδιωτικών νοσοκομείων ;
Οι ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν.
Πιθανά να έχουν οι επεμβατικοί ιατροί και οι ιδιωτικές κλινικές φορτώσει την Allianz με πολύ σοβαρά ιατρικά λάθη, μπορεί το ασφάλιστρο να μην είχε σωστή τιμολόγηση, μπορεί η Allianz να μην θέλει να πληρώνει αντασφάλιστρα υψηλά, ωστόσο από τις τέσσερις ερωτήσεις δεν απαντήθηκε ούτε μία, σε μία περίοδο που οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα δηλώνουν ότι θέλουν να παίξουν κεντρικό ρόλο στην ασφάλιση των κινδύνων.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης