Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volodatsky (Ρωσία): Άκυρο και νεκρό το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου του Burgenstock για την Ουκρανία

Volodatsky (Ρωσία): Άκυρο και νεκρό το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου του Burgenstock για την Ουκρανία
«Το ανακοινωθέν, το οποίο δεν προβλέπει ούτε μεθόδους ούτε τρόπους εφαρμογής του και είναι ένα κενό και νεκρό έγγραφο» τόνισε ο Ρώσος βουλευτής
Ρώσος βουλευτής κατήγγειλε το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης για την Ουκρανία στο Burgenstock της Ελβετίας ως άκυρο και νεκρό.
Τα βασικά της θέματα περιελάμβαναν την πυρηνική και επισιτιστική ασφάλεια, την ασφαλή ναυσιπλοΐα και την ανταλλαγή κρατουμένων.
Το τελικό ανακοινωθέν δεν υποστηρίχθηκε από την Αρμενία, τη Βραζιλία, την Αγία Έδρα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Κολομβία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Αφρική.
«Το ανακοινωθέν, το οποίο δεν προβλέπει ούτε μεθόδους ούτε τρόπους εφαρμογής του και είναι ένα κενό και νεκρό έγγραφο, υποστηρίχθηκε από τις χώρες που εξαρτώνται από τις ΗΠΑ - χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Viktor Volodatsky, πρώτος αντιπρόεδρος της επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) για τις υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.
«Όλοι όσοι είναι ανεξάρτητοι αρνήθηκαν να υπογράψουν το έγγραφο.
Παρευρέθηκαν στη διάσκεψη αλλά δεν υπέγραψαν το ανακοινωθέν του.
Αυτό σημαίνει ότι αισθάνονται ευθύνη να αναφέρουν τις χώρες τους στο έγγραφο, το οποίο δεν έχει μηχανισμό για την εφαρμογή του» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεδομένου ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι παράνομος ηγέτης μετά τη λήξη της θητείας του, οι συμμετέχουσες χώρες μπορεί να πουν ότι «η Ουκρανία εκπροσωπήθηκε από έναν απλό πολίτη, ο οποίος έχει πολλές υπηκοότητες και δεν έχει καμία σχέση με την ηγεσία της Ουκρανίας και αυτό είναι γιατί το έγγραφο είναι άκυρο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης