Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηouthi: Επίθεση σε ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό και σε δύο εμπορικά πλοία

Ηouthi: Επίθεση σε ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό και σε δύο εμπορικά πλοία
Μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, το κίνημα Ansar Allah προειδοποίησε ότι θα βομβαρδίσει το Ισραήλ και δεν θα επιτρέψει σε συνδεδεμένα πλοία να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας
Οι αντάρτες Ηouthi της Υεμένης από το κίνημα Ansar Allah επιτέθηκαν σε ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό και δύο εμπορικά πλοία - το Captain Paris και το Happy Condor.
Αυτό δήλωσε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Yahya Saria, στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah που ανήκει σε αυτήν .
Οι Ηouthi ανακοίνωσαν ότι το ουκρανικό πλοίο Verbena στο οποίο επιτέθηκαν βυθίστηκε στον Κόλπο του Aden.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντιτορπιλικό δέχτηκε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι Ηouthi επιτέθηκαν επίσης στο δεξαμενόπλοιο Captain Paris με αντιπλοϊκούς πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα και το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LNG Happy Condor χτυπήθηκε από επιδρομές drone στην Αραβική Θάλασσα.
Τόνισε ότι η επίθεση σε εμπορικά πλοία οφείλεται σε «παραβίαση της απαγόρευσης διέλευσης προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».
«Και οι τρεις επιχειρήσεις πέτυχαν με επιτυχία τους στόχους τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών.
Μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, το κίνημα Ansar Allah προειδοποίησε ότι θα βομβαρδίσει το Ισραήλ και δεν θα επιτρέψει σε συνδεδεμένα πλοία να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Bab al-Mandeb μέχρι να σταματήσει η επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Houthi έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Aden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης