Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές σε ετοιμότητα μάχης

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές σε ετοιμότητα μάχης
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Jens Stoltenberg εξήγησε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιδείξει το πυρηνικό του οπλοστάσιο στον κόσμο προκειμένου να στείλει ένα άμεσο μήνυμα στους εχθρούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν να φέρουν τις πυρηνικές κεφαλές της συμμαχίας σε κατάσταση συναγερμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Δεν θα υπεισέλθω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή... αλλά πρέπει να διαβουλευόμαστε για αυτά τα θέματα. Αυτό ακριβώς κάνουμε», ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Jens Stoltenberg εξήγησε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιδείξει το πυρηνικό του οπλοστάσιο στον κόσμο προκειμένου να στείλει ένα άμεσο μήνυμα στους εχθρούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι η Κίνα επενδύει ενεργά στο πυρηνικό της οπλοστάσιο, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αυξηθεί σε χίλιες κεφαλές μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.
«Και αυτό σημαίνει ότι στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπο με κάτι που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πριν, δηλαδή δύο πιθανούς αντιπάλους με πυρηνικά όπλα - την Κίνα και τη Ρωσία.
Και, φυσικά, αυτό έχει συνέπειες» ανέφερε ο εφημερίδα επικαλούμενη τον Jens Stoltenberg.
Νωρίτερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία δεν παίζει με τα πυρηνικά όπλα.
Ο αρχηγός του κράτους προειδοποίησε ότι το θέμα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εκτίθενται στο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα και στις «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτό είναι δυνατό σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή επίθεση με συμβατικά όπλα, όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης