Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδικά αλλά με νευρικότητα – Άνοδος με ρετάλια για μετοχές του FTSE 25!

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδικά αλλά με νευρικότητα – Άνοδος με ρετάλια για μετοχές του FTSE 25!
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί και το σοκ της Γαλλίας. Ίσως να βρήκαν αφορμή οι επενδυτές να κατοχυρώσουν κέρδη. Ναι, προφανώς είναι αξιόλογος λόγος υποχώρησης. Αλλά όπως σημειώνουν και κάποιοι διαχειριστές, «θα αποκτήσει Τραμπ η Γαλλία, το έχουμε ξαναζήσει». Επιπλέον, είδαμε και μία πρώτη αναδίπλωση από την Μαρίν Λεπέν, η οποία είπε πως δε θα ζητήσει παραίτηση Μακρόν. Αυτή η εξέλιξη έφερε ξανά το θετικό πρόσημο στις αγορές της Ευρώπης. Ακολουθεί και η δική μας αγορά με άνοδο αλλά και αυξημένη μεταβλητότητα. Δεν υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές στο άνοιγμα.

MSCI: Την Πέμπτη έχουμε μία σημαντική ανακοίνωση από τον οίκο. Θα ανακοινώσει την κατάταξη των χρηματιστηριακών αγορών. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του Χ.Α. περιμένει μέσα στο 2024 να μας βάλει σε watch list ένας οίκος με τον συγκεκριμένο και τον S&P να είναι πιο κοντά. Η ένταξη σε λίστα παρακολούθησης είναι το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση σε ώριμη αγορά.

LAMDA: Πούλησε το 2% των ιδίων μετοχών που κατείχε ή 3,53 εκατ. μετοχές με τιμή 7,1 ευρώ ανά μετοχή στην οικογένεια Γεωργίου Προκοπίου. Είναι λέει στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας που περιλαμβάνει ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος κ.α. εντός του Ελληνικού. Η μετοχή άνοιξε με άνοδο 2,15% αλλά η τιμή υπολείπεται σημαντικά της τιμής διάθεσης. Είναι στα 6,64 ευρώ.

ΡΕΤΑΛΙΑ: Μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένα η ΕΥΔΑΠ και η Quest άνοιξαν με 1 τεμάχιο. Μιλήστε μας για ενίσχυση της διαφάνειας και βελτίωση εμπορευσιμότητας από τον νέο Κανονισμό, εσείς οι αρμόδιοι…

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στη Γενική Συνέλευσης της Πέμπτης 20 Ιουνίου, στρέφεται η προσοχή των επενδυτών και κυρίως εκείνων που περιμένουν την ανακοίνωση του deal. Η προηγούμενη εβδομάδα πέρασε, χωρίς ανακοίνωση και άρα παρατείνεται η αγωνία των επενδυτών. Το θέμα πάντως έχει κουράσει και μάλιστα υπερβολικά. Στα 18,70 ευρώ και στο +0,54%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ήπια άνοδο όλες οι συστημικές. Λίγο καλύτερη η άνοδος της Alpha Bank στο ξεκίνημα έναντι των άλλων, αλλά σύντομα κάποιες πωλήσεις την έστειλαν στο μείον.

ΔΕΗ: Με μεταβλητότητα και το δικό της άνοιγμα. Ξεκίνησε με άνοδο και γύρισε χαμηλότερα.

REDS: Τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας σήμερα. Φεύγει από το Χ.Α. την απορροφά η Ελλάκτωρ. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες.

AS COMPANY: Όπως έχουμε ξαναγράψει, έχουν ανακοινωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σημαντικές αγορές από στελέχη της εταιρείας. Υπάρχει τώρα, μία έντονη φημολογία ότι η εισηγμένη θα κάνει εξαγορά εταιρείας. Ακούγεται μάλιστα το όνομα της Chicco, η οποία διαθέτει προϊόντα παιδιού και ενισχύει αλλά και συμπληρώνει τη δραστηριότητα της AΣΚΟ. Στις 20/6 θα γίνει η γενική συνέλευση και υπάρχει θέμα τροποποίησης του καταστατικού με την προσθήκη δραστηριότητας σε εμπορεία ειδών για τη μητέρα και το παιδί, ειδών βρεφοανάπτυξης, παιδικών καθισμάτων κάθε είδους κτλ. Μας θυμίζει τη δραστηριότητα της Chicco. Επίσης θα εγκριθεί και το μέρισμα των 0,1376 ευρώ περίπου ανά μετοχή.

BRIQ: Με καλό όγκο άνοιξε η μετοχή για τα δεδομένα της και ενισχύεται 1,36%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης