Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Παράταση των κυρώσεων στην Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Παράταση των κυρώσεων στην Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας
Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα θεσπίστηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014
Το Eυρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει τις κυρώσεις που εισήγαγε η ΕΕ για την προσάρτηση της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία, έως τις 23 Ιουνίου 2025.
Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα θεσπίστηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014.

Οι κυρώσεις

Τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις που στοχεύουν στις εισαγωγές προϊόντων που προέρχονται από την παράνομα προσαρτημένη Κριμαία ή τη Σεβαστούπολη στην ΕΕ, καθώς και σε επενδύσεις σε υποδομές ή χρηματοοικονομικές επενδύσεις και τουριστικές υπηρεσίες από την παράνομα προσαρτημένη Κριμαία ή τη Σεβαστούπολη.
Επιπλέον, οι εξαγωγές ορισμένων αγαθών και τεχνολογιών σε εταιρείες της Κριμαίας ή για χρήση στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας ή για την αναζήτηση, εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και ορυκτών πόρων υπόκεινται επίσης σε περιορισμούς της ΕΕ.
Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει και εξακολουθεί να καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Από το 2022, η Ρωσία παραβίασε περαιτέρω την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας με τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.
Η ΕΕ παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και το εγγενές δικαίωμά της στην αυτοάμυνα έναντι της ρωσικής επίθεσης, και είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της πολιτικής της μη αναγνώρισης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης