Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daesh: Κροκοδείλια δάκρυα από ΗΠΑ για την τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδότησαν και τροφοδότησαν με όπλα οι Hillary και Obama

Daesh: Κροκοδείλια δάκρυα από ΗΠΑ για την τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδότησαν και τροφοδότησαν με όπλα οι Hillary και Obama

Τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδοτήθηκε και τροφοδοτήθηκε με όπλα από τις ίδιες τις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται για να περιορίσουν ένα δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, δήλωσε  το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Μετά από έρευνα που συντονίστηκε στενά με την Άγκυρα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία εμπλέκονταν στο δίκτυο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
«Ως αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας, (η Τουρκία) λαμβάνει ταυτόχρονα τη δική της εσωτερική δράση εναντίον αυτού του δικτύου».
Η δήλωση δεν αναφέρει πόσο καιρό δρούσε η ομάδα ή πόσα άτομα είχε διακινήσει λαθραία.
Τον Μάιο, οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι συνέλαβαν 41 άτομα ύποπτα για δεσμούς με της Daesh σε επιχειρήσεις σε 12 επαρχίες.
Η Τουρκία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις κατά της Daesh από τότε που η τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε σε ιταλική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου, σκοτώνοντας έναν άνδρα κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας της Κυριακής.
Η Daesh διαχειρίζεται ένα λεγόμενο δίκτυο Επαρχίας Χορασάν (Daesh-K) στην Τουρκία, το οποίο αναζητά νέες «μεθόδους» και στρατολογεί περισσότερα ξένα μέλη για τις δραστηριότητές της αφού οι συνεχείς αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έγιναν «πρόκληση», λένε πηγές ασφαλείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MIT) απέτρεψε τις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας για στρατολόγηση, απόκτηση κεφαλαίων και υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης μετά την τελευταία της επιχείρηση στον απόηχο των πυροβολισμών στην εκκλησία.
Η Daesh παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατίας για την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει κινδύνους ασφαλείας από πολλές τρομοκρατικές ομάδες και ήταν μία από τις πρώτες χώρες που την ανακήρυξαν ως τρομοκρατική ομάδα το 2013.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 32 υπόπτους για φερόμενες σχέσεις με την Daesh, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές, καθώς και στην ιρακινή πρεσβεία.
Οι τρομοκράτες από τη Daesh και άλλες ομάδες, όπως το PKK και η συριακή πτέρυγά του, YPG, βασίζονται σε ένα δίκτυο μελών και υποστηρικτών στην Τουρκία.
Σε απάντηση, η Άγκυρα διεξάγει επιχειρήσεις εντοπισμού και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων στις ρίζες τους.
Η Τουρκία απέλασε 9.000 ξένους τρομοκράτες μαχητές, κυρίως από τη Daesh, από 102 διαφορετικές εθνικότητες, εκ των οποίων οι 1.168 είναι από τις ΗΠΑ ή τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2011.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν επίσης κρησφύγετα της Daesh, καθώς και του PKK, στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η Hillary Clinton στήριξε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση Daesh (ISIS) στην Συρία

Γράφαμε παλαιότερα πώς μια έρευνα του χάκερ Assange είχε σκορπίσει πανικό στις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις της.
Ο Julian Assange ο χάκερ έκανε μια ακόμη μεγαλύτερη αποκάλυψη ότι η Clinton - κατά τη διάρκεια της ως υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ είχε δώσει το πράσινο φως για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Daesh της πιο σκληροπυρηνικής τρομοκρατικής οργάνωσης των (ISIL / ISIS).
Επιπλέον, ο Julian Assange τόνισε ότι η Clinton είπε ψέματα ενόρκως όταν είπε στη Γερουσία ότι δεν ξέρει τίποτα για την προμήθεια όπλων στους τρομοκράτες.
Οι δηλώσεις του Assange θα μπορούσαν να είχαν χαθεί αλλά τις αξιοποίησε ο Donald Trump.
Κατηγόρησε την Hilary Clinton και τον M. Obama για τη δημιουργία της Daesh,
προσπάθησαν να εμφανίσουν την Daesh ως μια οργάνωση που αγωνίζεται για την ελευθερία και τους στόχους της, προκαλώντας ένα κάλπικο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Οι ΗΠΑ ποτέ δεν χτύπησαν την τρομοκρατική οργάνωση Daesh
Η προμήθεια όπλων προς την Daesh ήταν δημιούργημα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης