Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intercontinental: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος για το 2023 και προηγούμενες χρήσεις

Intercontinental: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος για το 2023 και προηγούμενες χρήσεις
Οι ανακοινώσεις της Εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Η Εταιρεία με την επωνυμία «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 133 παρ. 2 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει και της παρ. 4.1.1 περ 3του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14.6.2024 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου συμμετείχαν εξ αποστάσεως, αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 9.003.387 κοινές ονομαστικές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου επί συνόλου 10.500.000 μετοχών, ήτοι ποσοστό 85,74% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και ποσοστό 85,97% επί των δικαιωμάτων ψήφου, μη υπολογιζομένων των 26.714 ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία. ,Κατά τη συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί του συνόλου των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως και ειδικότερα:

Επί του πρώτου θέματος:
Εγκρίθηκαν η Ετήσια Οικονομική έκθεση και οι Ετήσιες χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας για τη χρήση 2023, καθώς και οι σχετικές εκθέσεις του Δ.Σ. και των Ελεγκτών, και η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διανομή των κερδών με τη μορφή μερίσματος προερχομένου από τα κέρδη της χρήσης του 2023 (κέρδη μετά φόρων μείον τα καθαρά κέρδη από αναπροσαρμογές στην εύλογη αξία και λαμβάνοντας υπόψη τις μη πραγματοποιημένες συναλλαγματικές διαφορές) ως εξής

Μέρισμα € 4.503.512,98
Μέρισμα ανά μετοχή 0.43€
Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση καθόρισε:
Ως ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος χρήσης 2023 την 25.6.2024
Ως ημερομηνία καθορισμού δικαιούχων μερίσματος (Record Date) την 26.6.2024
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος χρήσης 2023 την 28.6.2024

Επί του δεύτερου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την διανομή προς τους μετόχους της Εταιρείας μερίσματος προερχόμενου από κέρδη παρελθουσών εταιρικών χρήσεων μέχρι την 31.12.2022, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 3 του ν.4548/2018 και ενέκρινε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για διανομή μερίσματος από καθαρά μετά φόρων από κέρδη παρελθουσών χρήσεων πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Μέρισμα € 18.642.449,08
Μέρισμα ανά μετοχή € 1,78

Επίσης, η Γενική Συνέλευση καθόρισε:
Ως ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων την 25η Ιουνίου 2024
Ως ημερομηνία καθορισμού δικαιούχων μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων (Record Date) την 26η Ιουνίου 2024
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων την 28η Ιουνίου 2024

Επί του τρίτου θέματος
Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την έγκριση της συνολική διαχείρισης που έλαβε χώρα από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την εταιρική χρήση 2023, σύμφωνα με το άρθρο 108 του ν. 4548/2018, και την απαλλαγή των ελεγκτών από κάθε ευθύνη.

Επί του τέταρτου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την εκλογή της νόμιμης ελεγκτικής εταιρείας «ΠράιςΓουώτερχαουςΚούπερς Ανώνυμος Ελεγκτική Εταιρεία» (ΑΜ ΣΟΕΛ 113 / ΑΜ ΕΛΤΕ 014 - ΑΦΜ 094399907), για τον τακτικό έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (ενοποιημένων και μη) για τη χρήση 2024 (εξάμηνες και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις) και την ανάθεση ειδικότερα της διενέργειας του τακτικού ελέγχου σε έναν ορκωτό ελεγκτή – μέλος της ως τακτικό και σε έναν ορκωτό ελεγκτή – μέλος της ως αναπληρωματικό, εξουσιοδοτήθηκε δε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας να διαπραγματευτεί την αμοιβή τους.

Επί του πέμπτου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε α) την έγκριση της αμοιβής ποσού 32.640,00 € πλέον ΦΠΑ που καταβλήθηκε στην Εταιρεία «ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΑΠΡΕΙΖΑΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΠΕ» για τις υπηρεσίες εκτίμησης των επενδύσεων της Εταιρείας το έτος 2019 ως ανεξάρτητος εκτιμητής, β) τον ορισμό της εταιρείας «ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΑΠΡΕΙΖΑΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΠΕ» ως ανεξάρτητο εκτιμητή η οποίας και θα διενεργήσει την εκτίμηση των επενδύσεων της Εταιρείας για τη χρήση 2022 κατ' άρθρο 22 παρ. 7 του ν. 2778/1999 και να εξουσιοδοτηθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας να διαπραγματευτεί την αμοιβή
της «ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΑΠΡΕΙΖΑΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΠΕ» προς το συμφέρον της Εταιρείας, καθώς και γ) εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προχωρήσει σε επιλογή ενός ακόμη εκτιμητή, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο διαπραγματευόμενο τους όρους συνεργασίας πάντα προς το συμφέρον της Εταιρείας.

Επί του έκτου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και α) ενέκρινε τις αμοιβές ποσού 30.000,00 € που καταβλήθηκαν συνολικά στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της Εταιρείας κατά τη χρήση 2023 σύμφωνα με τα ορισθέντα στην προηγούμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 10ης Μαΐου 2023, και β) την καταβολή συνολικού ποσού έως 27.000€ μεικτά για τη χρήση 2024 συνολικά στα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επί του έβδομου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και ενέκρινε την προτεινόμενη Έκθεση Αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2023, η οποία περιλαμβάνει ολοκληρωμένη επισκόπηση του συνόλου των αποδοχών που έλαβαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εντός της χρήσης 2023, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 112 του Ν. 4548/2018. Διευκρινίζεται ότι η ψήφος των μετόχων επί της Έκθεσης Αποδοχών είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το άρθρο 112 παρ. 3 του Ν. 4548/2018.

Επί του όγδοου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση έλαβε γνώση της από 29.2.2024 Έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου.
Το θέμα δεν ετέθη σε ψηφοφορία

Επί του ένατου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από εννέα μέλη με πενταετή θητεία, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας θα πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας και όχι πέραν της εξαετίας και όρισε ως μέλη του τους κ.κ.

1. Παναγιώτης-Αριστείδης Χαλικιάς του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας,
2. Παναγιώτα Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας,
3. Ευάγγελος Κοντός, του Ιωάννη και της Φερνάντα,
4. Νικόλαος Ζερδές του Ιωάννη και της Βασιλικής,
5. Ελένη Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας,
6. Άννα Αποστολίδου του Γεωργίου
7. Σωκράτης Λαζαρίδης του Γεωργίου,
8. Τζουζέππε Τζιάνο του Τζοβάννι,
9. Σταύρος Στραβοπόδης του Ανδρέα

Από τα ανωτέρω μέλη ορίζονται ανεξάρτητα μη εκτελεστικά οι κ.κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Τζουζέππε Τζιάνο και Σταύρος Στραβοπόδης.

Επί του δέκατου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι η Επιτροπή Ελέγχου θα αποτελεί τριμελή επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με πενταετή θητεία που θα ακολουθεί την θητεία του ΔΣ, τα μέλη της είναι Μη Εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκ των οποίων τα δύο (2) είναι ανεξάρτητα και θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη και επαρκή γνώση του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία. Ο Πρόεδρος της θα έχει επίσης αποδεδειγμένη γνώση λογιστικής / ελεγκτικής και θα είναι ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επί του ενδέκατου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της αναφοράς των ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.5 ν.4706/2020.
Το εν λόγω θέμα δεν τίθεται υπό ψηφοφορία.

Επί του δωδέκατου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη χορήγηση άδειας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε Διευθυντές της Εταιρείας για τη διενέργεια των πράξεων που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 98 του ν.4548/2018, όπως ισχύει και συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη συμμετοχή της κας Άννας Αποστολίδου και του κ. Παναγιώτη- Αριστείδη Χαλικιά στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «BriQ Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία».

Επί του δέκατου τρίτου θέματος:
Δεν υπάρχουν άλλες ανακοινώσεις

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2023 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31.12.2022

Η Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει σύμφωνα με την παρ. 4.1.1 περ 4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 14ης Ιουνίου 2024 αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,43 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία) από τα κέρδη της χρήσης του 2023 (κέρδη μετά φόρων μείον τα καθαρά κέρδη από αναπροσαρμογές στην εύλογη αξία και λαμβάνοντας υπόψη τις μη πραγματοποιημένες συναλλαγματικές διαφορές), καθώς και ποσού 1,78 Ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία), από κέρδη παρελθουσών εταιρικών χρήσεων μέχρι την 31.12.2022, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 3 του ν.4548/2018.

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Δικαιούχοι των μερισμάτων είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία», την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 («record date»).

Τα μερίσματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας "OPTIMA BANK A.E." ως εξής:

Α. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
Β. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «OPTIMA BANK A.E.» για πέντε (5) έτη από την ημερομηνία καταβολής. Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, τα διανεμόμενα μερίσματα των ΑΕΕΑΠ απαλλάσσονται της παρακράτησης φόρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Η εισηγμένη Εταιρεία με την επωνυμία «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») σε εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού 596/2014, του νόμου Ν 4443/2016, της απόφασης 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των παρ. 4.1.1 περ. 5 και 6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι την 14η Ιουνίου 2024, κατόπιν της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας την ίδια ημέρα, η οποία εξέλεξε τα μέλη αυτού, συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελούμενο από τους κ.κ.:

Παναγιώτη-Αριστείδη Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας, Πρόεδρο- Εκτελεστικό Μέλος
Παναγιώτα Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας, Αντιπρόεδρο – μη Εκτελεστικό Μέλος
Ευάγγελο Κοντό, του Ιωάννη και της Φερνάντα, Διευθύνοντα Σύμβουλο - Εκτελεστικό Μέλος
Νικόλαος Ζερδέ του Ιωάννη και της Βασιλικής, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Ελένη Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας, Εκτελεστικό Μέλος,
Άννα Αποστολίδου του Γεωργίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Σωκράτης Λαζαρίδης του Γεωργίου και της Γεωργίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Τζουζέππε Τζιάνο του Τζοβάννι, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Σταύρος Στραβοπόδης του Ανδρέα και της Μαρίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν της από 16.5.2024 εισήγησης της Επιτροπής Αμοιβών και Ανάδειξης Υποψηφίων της Εταιρείας:

-όρισε την τριμελή σύνθεση της Επιτροπής Αμοιβών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας ορίζοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη της με πενταετή θητεία αποτελούμενη από της κ.κ. :

1. Σωκράτης Λαζαρίδης του Γεωργίου και της Γεωργίας, Πρόεδρος.

2. Παναγιώτα Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας, ως Μέλος

3. Τζουζέππε Τζιάνο (Giuseppe Giano) του Τζοβάννι (Giovanni), Μέλος

-όρισε την τριμελή σύνθεση της Επενδυτικής Επιτροπής ορίζοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη της με πενταετή θητεία αποτελούμενη από του κ.κ. :

1. Ευάγγελος Κοντός, του Ιωάννη και της Φερνάντα, Πρόεδρος.

2. Παναγιώτα Χαλικιά του Μιχαήλ και της Φραγκίσκας, Μέλος

3. Παναγιώτης Αριστείδης Χαλικιάς του Μιχαήλ, Μέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η εισηγμένη Εταιρεία με την επωνυμία «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») σε εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού 596/2014, του νόμου Ν 4443/2016, της απόφασης 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των παρ. 4.1.1 περ. 5 και 6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι κατόπιν του ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας την 14.6.2024, της από 14.6.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας περί ορισμού ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας τους κ.κ. Σωκράτη Λαζαρίδη του Γεωργίου και της Γεωργίας, Νικόλαο Ζερδέ του Ιωάννη και Τζουζέππε Τζιάνο (Giuseppe Giano) του Τζοβάννι (Giovanni), οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, η Επιτροπή Ελέγχου συνεδρίασε στις 14.6.2024 και εξέλεξε ομόφωνα μεταξύ των μελών την ως Πρόεδρο αυτής τον κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 παρ. 1 περ. ε του Ν. 4449/2017, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική και ως ανεξάρτητος από την Εταιρεία θα παρίσταται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου που αφορούν στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Σωκράτης Λαζαρίδης του Γεωργίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

2. Νικόλαος Ζερδές του Ιωάννη, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

3. Τζουζέππε Τζιάνο (Giuseppe Giano) του Τζοβάννι (Giovanni), Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης