Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δικαίωμα του συνέρχεσθαι μόνο για Rama και ΛΟΑΤΚΙ – Απαγόρευσαν διαμαρτυρία Μακεδόνων βάσει του άρθρου 6 της συμφωνίας των Πρεσπών

Δικαίωμα του συνέρχεσθαι μόνο για Rama και ΛΟΑΤΚΙ – Απαγόρευσαν διαμαρτυρία Μακεδόνων βάσει του άρθρου 6 της συμφωνίας των Πρεσπών

Περίεργη η απαγόρευση της συγκέντρωσης των Παμμακεδονικών Ενώσεων, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για εφαρμογή του άρθρου 6 της συμφωνίας

Σχετικά Άρθρα

Φαίνεται πώς δικαίωμα στην Ελλάδα για συγκεντρώσεις έχουν οι Αλβανοί του Rama, οι ΛΟΑΤΚΙ με τις παρελάσεις και ο Τσίπρας με τον Zaev για να τιμήσουν… τη συμφωνία των Πρεσπών.
Εντύπωση προκάλεσε η απαγόρευση της διαμαρτυρίας των Παμμακεδονικών Ενώσεων έξω από το Ωδείο, όπου πραγματοποιείται η φιέστα για τη συμφωνία της λίμνης.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η απαγόρευση ορίζεται στην ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 6 συγκεκριμένα.
Την καταγγελία έκανε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, προσκομίζοντας μάλιστα και την αντίστοιχη φωτογραφία με το επίμαχο άρθρο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Πόσες εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν στο γειτονικό κράτος βάσει του συγκεκριμένου άρθρου;

Ακολουθεί η καταγγελία του Βουλευτή:

Θέμα: «Σχετικά με την προκλητική και παράτυπη  απόφαση της Γ.Α.Δ.Α για την απαγόρευση εκδήλωσης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών οργανώσεων Κοινό Μακεδόνων»
Δυνάμει της αποφάσεως της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αριθ. Πρωτοκ. 3017/1/11818-β’/16-06-2024, αποφασίστηκε η απαγόρευση δημόσιας συνάθροισης από την 17η Ιουνίου έως και την 19η Ιουνίου 2024 στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και ειδικότερα έξωθεν του Ωδείου των Αθηνών όπου θα διεξαχθεί διήμερο συνέδριο με συνδιοργανωτές τα:
α) Iνστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και Ίδρυμα Ζόραν  Ζάεφ.
Η εν λόγω απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αντίκειται τόσο στις θεμελιώδεις συνταγματικές προβλέψεις για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ήτοι το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και κυρίως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
Είναι δέον να επισημάνουμε ότι ο αιτών φορέας γνωστοποίησε νομίμως και αρμοδίως στην ΕΛ.ΑΣ  την πρόθεση πραγματοποίησης της συναθροίσεως, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Πώς τεκμαίρεται η πιθανότητα διασάλευσης της δημόσιας τάξης από την πραγματοποίηση μιας ειρηνικής συγκέντρωσης πολιτών και μελών  της  Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών οργανώσεων Κοινό Μακεδόνων,  έξωθεν του Ωδείου των Αθηνών; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να διευκρινιστεί η αιτιολογία λήψεως της αναφερόμενης αποφάσεως της Γ.Α.Δ.Α;
- Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατ΄εφαρμογή του άρθρου 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών και αν ναι, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν έχει τυχόν εφαρμοσθεί το επίμαχο άρθρο της Συμφωνίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα Σκόπια.
Αναμφίβολα ο αρμόδιος υπουργός εάν είχε την παραμικρή ενσυναίσθηση θα έπρεπε να είχε δώσει εξηγήσεις ήδη.
Αλλά στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να περιμένουμε για τα… αυτονόητα!

r417470249_389096170810477_8356816220790315868_n.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης