Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: Φαίνεται μου έχει αδυναμία και με απομάκρυνε - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διοικείται ως εταιρεία

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: Φαίνεται μου έχει αδυναμία και με απομάκρυνε - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διοικείται ως εταιρεία
"Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα", τόνισε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Την άποψή μου αυτή για συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού χώρου την ανέφερε χθες και ο Νίκος Παππάς, όμως ο κ. Κασσελάκης απομάκρυνε εμένα, φαίνεται μου έχει μια "αδυναμία"», σχολίασε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, μετά την εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, το προηγούμενο 24ωρο για την απομάκρυνσή του από το κόμμα.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπενθύμισε ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «12 ώρες αφού τελείωσαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, είχα ενημερωθεί και τότε αντικαταστατικά ότι παύομαι από διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ)».
Όπως είπε, «είχε ζητήσει συγγνώμη ο πρόεδρος τότε, όμως το ίδιο συμβαίνει και τώρα: μία εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές και ενώ δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενημερώθηκα για την παύση της συνεργασίας μου με την ΚΟ για πολιτικούς λόγους, για τις τοποθετήσεις μου περί Κεντροαριστεράς».
Ως προς τους λόγους της απομάκρυνσής του από το κόμμα, ανέφερε την πρότασή του για εσωτερικό δημοψήφισμα για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο φορέα της Κεντροαριστεράς, αλλά και την κριτική του για το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.
Υπογράμμισε πως θεωρεί αδιανόητο να απομακρύνονται και να παραμένουν στο επιστημονικό δυναμικό του κόμματος στελέχη και πρώην βουλευτές με βάση το αν συμβαδίζουν ή όχι οι απόψεις τους με την ηγεσία, χαρακτηρίζοντάς το «πρωτόγνωρο για δημοκρατικό πολιτικό κόμμα κάτι τέτοιο».
Εξήγησε ότι ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ χθες την ώρα που συνομιλούσε με τον κ. Zaev στην πρώτη μέρα του συνεδρίου για το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας.
«Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις ιδέες μου, πάντα πίστευα ότι το ονοματολογικό έπρεπε να επιλυθεί, για αυτό και ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα Ξέρετε, είναι κι αυτό ένα από τα αίτια της απώλειας 3 ποσοσταιών μονάδων από εμάς», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης