Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλέξης Κούγιας: «Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, απαράδεκτη η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε»

Αλέξης Κούγιας: «Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, απαράδεκτη η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε»
«Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά, θα πρέπει να είναι είτε ύποπτος φυγής είτε να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως…» είπε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος
Για την απόφαση της εισαγγελέως και της ανακρίτριας να αφήσουν ελεύθερο τον Απόστολο Λύτρα με την ομολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.
Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για τον τρόπο που η δικαιοσύνη αντιμετώπισε τον Απόστολο Λύτρα τονίζοντας πως ήταν «υποχρεωτικό» να αφεθεί ελεύθερος γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι σωματικές βλάβες που υπέστη η σύζυγός του ήταν πλημμέλημα και όχι κακούργημα.
«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας. Η άποψή μου, γιατί μου ετέθη υπόψιν μου και η δικογραφία και η ιατροδικαστική έκθεση, είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ήταν υπερβολική. Οι σωματικές βλάβες, που σε κάθε περίπτωση ήταν απαράδεκτη ενέργεια, το παραδέχτηκε και ο ίδιος γιατί έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δεν είναι κακούργημα, είναι πλημμέλημα.
Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτά τα χτυπήματα συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που συνιστούν πλημμέλημα…» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.
«Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά, θα πρέπει να είναι είτε ύποπτος φυγής είτε να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως…» είπε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος.
«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε… Όταν κάποιος κάνει κάτι και το παραδέχεται, είναι αντρική συμπεριφορά… Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’ αυτό που έκανε. Ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί, και έχει καταστραφεί από δικά του λάθη. Είχε μια υπέροχη οικογένεια με δυο παιδάκια, ερωτεύτηκε την ασκούμενή του, διέλυσε την οικογένειά του, έχει υποστεί δυο εμφράγματα, όλη του η περιουσία έχει γραφτεί στη δεύτερη σύζυγό του…» είπε ακόμη ο γνωστός ποινικολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης