Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Ιανός: Ξανά στο εδώλιο Αγοραστός, Παπαγεωργίου και άλλοι 8 κατηγορούμενοι

Κακοκαιρία Ιανός: Ξανά στο εδώλιο Αγοραστός, Παπαγεωργίου και άλλοι 8 κατηγορούμενοι
Από την κακοκαιρία Ιανός είχαν χάσει τη ζωή τους εκτός της 41χρονης φαρμακοποιού, ακόμη τρία πρόσωπα
Με την κατάθεση της μητέρας της άτυχης φαρμακοποιού Ευδοκίας Πλακιά συνεχίζεται αύριο 18/6 η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καρδίτσας για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, και πιο συκγεκριμένα την Καρδίτσα, τον Σεπτέμβριο του 2020.
Από την κακοκαιρία Ιανός είχαν χάσει τη ζωή τους εκτός της 41χρονης φαρμακοποιού, ακόμη τρία πρόσωπα.
Κατηγορούμενοι είναι ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ακόμη 8 πρόσωπα.
Ανάμεσα σε αυτούς ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, ο τότε προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουτρομάνος, ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας Θεοφάνης Στάθης, στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Καρδίτσας.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος «της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης