Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Η Γάζα αντιμετωπίζει περιβαλλοντική κρίση με 39 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών

ΟΗΕ: Η Γάζα αντιμετωπίζει περιβαλλοντική κρίση με 39 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών
Η κλιμάκωση της σύγκρουσης από τις 7 Οκτωβρίου 2023 είχε σαφώς βαθύ αντίκτυπο στους ανθρώπους και το περιβάλλον στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP) δημοσίευσε μια έκθεση που υπογράμμισε τον «βαθύ αντίκτυπο» των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει περίπου 39 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών από τις 7 Οκτωβρίου.
Η έκθεση της Τρίτης (18/6/2024), η οποία συντάχθηκε με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν εξ αποστάσεως και από τις δραστηριότητες του ΟΗΕ στο πεδίο λόγω συνθηκών ασφαλείας και περιορισμών πρόσβασης, σημείωσε ότι η επιτόπια εργασία θα διεξαχθεί όταν οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν.
«Η κλιμάκωση της σύγκρουσης από τις 7 Οκτωβρίου 2023 είχε σαφώς βαθύ αντίκτυπο στους ανθρώπους και το περιβάλλον στη Γάζα», σημειώνει, τονίζοντας ότι «οι έντονοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ οδήγησαν σε πρωτοφανή ένταση καταστροφής όσον αφορά τις υποδομές, τα παραγωγικά μέσα και παροχή υπηρεσιών».
Υπογραμμίζει ότι η κοινότητα της Γάζας έχει εκτεθεί σε κινδύνους ρύπανσης του εδάφους, των υδάτων και της ατμόσφαιρας, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα φυσικά οικοσυστήματα.
Η έκθεση προέτρεπε για άμεση κατάπαυση του πυρός για την προστασία ζωών και για τον μετριασμό των μακροπρόθεσμων περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Σημειώνοντας παλαιότερες επενδύσεις στην επεξεργασία λυμάτων και τις προσπάθειες αποκατάστασης του οικοσυστήματος στη Γάζα, η έκθεση αναφέρει:
«Η καταστροφή κτιρίων, δρόμων και άλλων υποδομών έχει δημιουργήσει πάνω από 39 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών, μερικά από τα οποία είναι μολυσμένα με μη εκραγείς πυρομαχικούς, αμίαντο και άλλες επικίνδυνες ουσίες».
«Τα ανθρώπινα λείψανα είναι θαμμένα σε αυτή την τεράστια ποσότητα οικοδομικών συντριμμιών», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης