Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμη απειλή στην Κύπρο από τη Hezbollah - Nasrallah: Αν βοηθήσουν τους σιωνιστές, υποσχόμαστε σφυροκόπημα

Θανάσιμη απειλή στην Κύπρο από τη Hezbollah - Nasrallah: Αν βοηθήσουν τους σιωνιστές, υποσχόμαστε σφυροκόπημα
Η Hezbollah θα θεωρήσει τη Λευκωσία ως «μέρος του πολέμου» έαν το νησί «βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό»
Σχετικά Άρθρα
Η εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas, μέσω των βρετανικών επιχειρήσεων προς τη Γάζα από τις εκεί στρατιωτικές βάσεις, έχει προκαλέσει την οργή της Hezbollah και ειδικότερα του θρησκευτικοπολιτκού ηγέτη της Hassan Nasrallah.
Ως αποτέλεσμα, ήρθε η αναφορά του γραμματέα της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, στη στάση της Λευκωσίας, κατά το σημερινό (19/6) τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Hezbolllah στις σημερινές του δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό σε [έναν ευρύτερο πόλεμο], θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου».
Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Hezbollah, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα.
«Εάν ανοίξει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της στο Ισραήλ για χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου, τότε η Κύπρος θα είναι μέρος του πολέμου», πρόσθεσε ο Nasrallah.

«Φωτιά στη φωτιά» το μήνυμα προς το Ισραήλ - Στο τραπέζι η εισβολή της Hezbollah στη Γαλιλαία

Παράλληλα, ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah, στην προγραμματισμένη ομιλία του είπε ότι «η εισβολή στη Γαλιλαία είναι ένα θέμα που παραμένει στην ημερήσια διάταξη, αν η σύγκρουση κλιμακωθεί».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο εχθρός κρύβει τις απώλειες στο βόρειο μέτωπο, αλλά απέτυχε να κρύψει τον αριθμό όσων απομακρύνθηκαν.
Από την αρχή του πολέμου, υπήρξε προσπάθεια υποτίμησης των μετώπων υποστήριξης στη Γάζα.
42 οικισμοί εκκενώθηκαν πλήρως.»
Πάντως, ο γραμματέας της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου ξεκαθάρισε ότι εφόσον η Hezbollah δεν προκληθεί «δεν επιδιώκει να μπει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ». 

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Nasrallah και Hezbollah - Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στον πόλεμο, είναι μέρος της λύσης

Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Hezbollah, Hassan Nasrallah και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου, ο κ.Χριστοδουλίδης αφού σημείωσε ότι έχει διαβάσει τις δηλώσεις που έχουν γίνει, απάντησε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» εξήγησε.
Την ίδια στιγμή επανέλαβε πως η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος.
«Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας με τη Hezbollah ή με την κυβέρνηση της Βηρυτού, ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε πως «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν».
«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Nasrallah, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις» κάτι που «σε καμία απολύτως περίπτωση» δεν ισχύει, όπως ξεκαθάρισε.
Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με ξένους ηγέτες για αυτές τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Hezbollah, ο πρόεδρος της Κύπρου απάντησε «σίγουρα, μέσω της διπλωματικής οδού», επαναλμβάνοντας ωστόσο πως «το τι πράττει η Κύπρος είναι δημόσιο, δεν είναι εν κρυπτώ» και πως «η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης