Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση διαδηλωτών μέσα στη Knesset για να σταματήσει η εισβολή στη Γάζα και να γίνουν εκλογές στο Ισραήλ

Παρέμβαση διαδηλωτών μέσα στη Knesset για να σταματήσει η εισβολή στη Γάζα και να γίνουν εκλογές στο Ισραήλ

Παρέμβαση για να τερματιστεί ο πόλεμος

Σχετικά Άρθρα

Μια ομάδα Ισραηλινών πραγματοποίησε διαδήλωση εντός του ισραηλινού κοινοβουλίου, ή της Knesset, στη Δυτική Ιερουσαλήμ, απαιτώντας πρόωρες εκλογές και τον τερματισμό του πολέμου του Τελ Αβίβ στη Γάζα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
«Μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε κοντά στην καφετέρια στο κτίριο της Knesset, απαιτώντας άμεσες εκλογές», αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
«Ο πόλεμος χωρίς λόγο πρέπει να τερματιστεί, η Knesset διαλύθηκε και η εξουσία επέστρεψε στον λαό.
Απαιτούμε εκλογές τώρα», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη διαδηλωτές.
Οι πιο πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ διεξήχθησαν στα τέλη του 2022, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης.
Διαψεύδοντας ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ αντιμετώπισε διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης του στη Γάζα μετά την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου 2023.

37.400 νεκροί Παλαιστίνιοι

Περισσότεροι από 37.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε στη Γάζα, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, και περισσότεροι από 85.400 άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Πάνω από οκτώ μήνες μετά τον πόλεμο του Ισραήλ, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.
Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, του οποίου η τελευταία απόφαση διέταξε το Τελ Αβίβ να διακόψει αμέσως την εισβολή του στη Rafah, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή στις 6 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης