Τελευταία Νέα
Διεθνή

H κόλαση... στην Ουκρανία: Η CIA βλέπει άνευ όρων παράδοση - Τελειώνουν τον Syrsky - Οι ΗΠΑ θέλουν Zaluzhny αντί Zelensky

H κόλαση... στην Ουκρανία: Η CIA βλέπει άνευ όρων παράδοση - Τελειώνουν τον Syrsky - Οι ΗΠΑ θέλουν Zaluzhny αντί Zelensky
Για την CIA η επόμενη πρόταση ειρήνης του Putin θα περιλαμβάνει την άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας… και αυτό θα συμβεί νομοτελειακά… η Ρωσία βρίσκεται σε μονόδρομο νίκης…
(upd 34) Ενώ το ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας καταρρέει και το σύστημα πλέον δεν λειτουργεί… οι ΗΠΑ ξεκάθαρα συντηρούν τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ο απελπισμένος Biden εκτιμάει ότι έτσι θα κερδίσει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Ωστόσο η κατάσταση στην Ουκρανία εξελίσσεται σε κόλαση και θα μετατραπεί σε κόλαση προσεχώς αφού οι ρώσοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το τελικό χτύπημα…
Ο Ουκρανικός στρατός αλέθεται και η βίαιη κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι 500.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί ή ακρωτηριαστεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως, 1900 έχουν σκοτωθεί μόνο το τελευταίο 24ωρο! 

Για την CIA η επόμενη πρόταση ειρήνης του Putin θα περιλαμβάνει την άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας… και αυτό θα συμβεί νομοτελειακά… η Ρωσία βρίσκεται σε μονόδρομο νίκης…
Εάν αξιολογηθεί η προέλαση των Ρωσικών στρατευμάτων εξάγεται το εξής συμπέρασμα ότι οι πόλεις Siversk, Toretsk, Chasiv Yar είναι άμεσοι στόχοι…
Το Donbass νομοτελειακά θα πέσει στα χέρια των Ρώσων αυτό είναι δεδομένο…
Οι φήμες ξανά οργιάζουν ο Ruslan Khomchak θα μπορούσε να γίνει ο νέος γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντί του Alexander Syrsky...
Ο Putin εκτιμά τέλος ότι ο Zelensky θα αντικατασταθεί από τη Δύση το πρώτο εξάμηνο του 2025.


Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Το ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας καταρρέει όπως και το ΝΑΤΟ - Τέλος ο Zelensky το 2025

Το «ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας» καταρρέει και «τα σχέδια για ασφάλεια και ευημερία στην Ευρώπη δεν λειτουργούν» εις βάρος των άλλων… υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin.
Ο πολυπολικός κόσμος αποτελεί μια ξεκάθαρα εφικτή εναλλακτική λύση απέναντι στο ΝΑΤΟ το οποίο κλυδωνίζεται.
Ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Βιετνάμ τόνισε πως οι ουκρανικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή εκλογών, επομένως θα καθυστερήσουν αιτήματα όπως η κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων.
«Υπάρχει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας: η θητεία είναι πενταετής», υπενθύμισε ο Putin.
O Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Δύση θα φορτώσει όλες τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις στον Zelensky και για τον λόγο αυτό δεν βιάζεται να τον αντικαταστήσει.
Εκτίμησε πως θα τον ανατρέψει τελικά το πρώτο εξάμηνο του 2025.

SVR (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Οι Αμερικάνοι τελειώνουν… τον Zelensky

Η Ουάσιγκτον θα κλείσει σύντομα το «έργο Zelensky» καθώς έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του, ενώ ο πλέον κατάλληλος – για τους Αμερικάνους - για να τον διαδεχθεί στο προεδρικό αξίωμα εκτιμάται πως είναι ο Valery Zaluzhny, ο πρώην επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που αντικαταστάθηκε πριν μερικούς μήνες από τον Alexander Syrsky.

Αυτό υποστηρίζει η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία επισημαίνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες «οι υστερικές δηλώσεις του Zelensky για την πρόθεση του να γονατίσει τη Ρωσία ακούγονται ιδιαίτερα κωμικές».
«Το να περιφέρεται στις δυτικές πρωτεύουσες, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση μιας έντονης δραστηριότητας που με κάποιο τρόπο δικαιολογεί τον σφετερισμό της εξουσίας.
Ωστόσο, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ο Λευκός Οίκος θα κλείσει σύντομα το «project Zelensky» υποστηρίζει η SVR, η οποία τονίζει ότι ο πλέον κατάλληλος για να διαδεχθεί τον Zelensky είναι – κατά τους Αμερικάνους – ο πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny.
«Η Ουάσιγκτον θεωρεί τον πρώην αρχηγό του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny τον καταλληλότερο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, οι εξουσίες του οποίου έληξαν τον Μάιο» επισημαίνει η SVR.
«Έχοντας εξαντλήσει αυτή τη «χρησιμότητα» του Zelensky και συνειδητοποιώντας τη ματαιότητα των ελπίδων για μια «στρατηγική ήττα της Ρωσίας», ο Λευκός Οίκος, χωρίς δισταγμό, θα τον πετάξει στο σκουπιδότοπο της ιστορίας και θα τον αντικαταστήσει με έναν από τους Ουκρανούς πολιτικούς που θα να είναι αποδεκτός για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
Ο καταλληλότερος υποψήφιος στην Ουάσιγκτον είναι ο πρώην αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny» επισημαίνει η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι οι προεδρικές εξουσίες του Zelensky έληξαν επίσημα μετά τις 20 Μαΐου.

Jake Sullivan (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στον Sumy για να χτυπήσει Ρώσους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο ρωσικό έδαφος στα σύνορα με την περιοχή Sumy στην Βόρεια Ουκρανία δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
«Η εξουσιοδότηση χρήσης αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος εκτείνεται οπουδήποτε οι ρωσικές δυνάμεις περνούν τα σύνορα από τη ρωσική πλευρά προς την ουκρανική πλευρά για να προσπαθήσουν να καταλάβουν επιπλέον ουκρανικό έδαφος».
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η εξουσιοδότηση της Ουάσιγκτον ισχύει για ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την περιοχή Sumy, ο Sullivan απάντησε ότι οι ΗΠΑ έχουν δει «διερευνητικές κινήσεις» από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή.
«Θα ισχύει η διάταξη και εκεί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον.
Ο Jake Sullivan επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να επιτεθούν στις ρωσικές δυνάμεις με πυροβολικό, με άλλα πυρομαχικά επίγειας βάσης».
Ο αξιωματούχος είπε ότι η Ουκρανία «μπορεί να χρησιμοποιήσει συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να απομακρύνει τα ρωσικά αεροπλάνα από τον ουρανό, ακόμα κι αν αυτά τα ρωσικά αεροπλάνα βρίσκονται στον ρωσικό εναέριο χώρο, αν πρόκειται να πυροβολήσουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο»
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 28 Μαΐου ότι η επιλογή των στόχων και οι εντολές πτήσης για σύγχρονα συστήματα κρούσης γίνονται εξ αποστάσεως ή αυτόματα, «χωρίς την παρουσία Ουκρανών στρατιωτικών».
Αυτό το κάνουν αυτοί που κατασκευάζουν και προμηθεύουν αυτά τα συστήματα κρούσης στην Ουκρανία, επεσήμανε.
Ο Putin προειδοποίησε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει «να συνειδητοποιήσουν με τι παίζουν».
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev τόνισε στις 31 Μαΐου ότι όλα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παραδίδονται στην Ουκρανία «ελέγχονται άμεσα από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ» και ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσχημα για αντίποινα.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι ΗΠΑ φταίνε για τα δεινά της Ουκρανίας – Εξελίσσεται σε κόλαση

Η πολιτική της Ουάσιγκτον να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία οδήγησε τη χώρα αυτή σε μια καταστροφική κατάσταση, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Οι Ουκρανοί ζουν στην κόλαση που τους έχει δημιουργήσει η πολιτική τάξη της Ουάσιγκτον».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, η άρνηση του Κιέβου να επιλύσει πολιτικά τη σύγκρουση υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών ως βασικού συμμάχου προκαλεί δημογραφική κρίση στη χώρα και καταστροφή στον στρατό.
«Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός βασίζεται σε εκείνους τους άνδρες που ο στρατός και η αστυνομία μπορούν να αναγκάσουν να φορέσουν στολή και να τους στείλουν στο μέτωπο, οι οποίοι αλέθονται εμπρός στην ρωσική επίθεση», εξήγησε ο Douglas McGregor
Ο νόμος για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να ενημερώνουν τα στοιχεία τους στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος.

Jason Beardsley (Στρατιωτικός ειδικός ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ψέματα για την επάρκεια των Ουκρανών στρατιωτών

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ψέματα στις δημόσιες δηλώσεις τους σχετικά με την επαρκή εκπαίδευση και ανωτερότητα του ουκρανικού στρατού, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο στρατιωτικός ειδικός Jason Beardsley.
Όπως είπε ο πρώην στρατιωτικός Jason Beardsley, έχει γνωστούς στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και, σύμφωνα με τους οποίους, αυτή η εκπαίδευση αφήνει πολλά περιθώρια.
«Μερικές φορές ρίχνουν στρατιώτες εκεί στην πρώτη γραμμή μετά από τρεις ημέρες, τρεις εβδομάδες, το πολύ ένα μήνα εκπαίδευσης», είπε ο Jason Beardsley.
Όπως σημειώνει ο εμπειρογνώμονας, ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν αρκεί για να προετοιμάσει έναν στρατό με υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, να ασκήσει διοίκηση και έλεγχο και να συντονίσει επιθετικές ενέργειες συνδυασμένων όπλων μεγάλης κλίμακας.
«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα», παραδέχτηκε ο Jason Beardsley.
Αυτή η κατάσταση έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του αρχηγού του Πενταγώνου και του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι ο ουκρανικός στρατός λαμβάνει επαρκή εκπαίδευση και είναι ικανός να αντισταθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ο πρώην στρατιωτικός.
«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ηθικά αποστασιοποιημένοι από την πραγματική ταλαιπωρία, γιατί αυτή η ταλαιπωρία πέφτει στους ώμους του ουκρανικού λαού, όχι των Αμερικανών και έτσι σχεδιάζουν να ξεφύγουν από αυτό», κατέληξε ο Beardsley.

Ακατάσχετη αιμορραγία για την Ουκρανία: Έχασε 1900 στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες


Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην τακτική του ενημέρωση για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, πως κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων του τελευταίου 24ώρου, 1895 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προωθήθηκαν σε πιο πλεονεκτική θέση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν
- 560 στρατιωτικούς σε συγκρούσεις με τη ρωσική νότια ομάδα δυνάμεων Yug (Νότος) τις τελευταίες 24 ώρες,
ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, ένα αμερικανικής κατασκευής θωρακισμένο όχημα μάχης Humvee και πέντε φορτηγά», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
Επίσης, η Ουκρανία έχασε...
- 355 στρατιώτες, σε πέντε αντεπιθέσεις από την ρωσική κεντρική ομάδα,
- 120 στρατιώτες σε μάχες με την ανατολική ομάδα των ρωσικών δυνάμεων,
- 450 στρατιώτες από την ρωσική δυτική ομάδα σε δύο αντεπιθέσεις και
- 300 στρατιώτες στις μάχες με τη βόρεια ομάδα.

Larry Johnson (πρώην CIA): Το επόμενο στάδιο της σύγκρουσης θα είναι η άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας

Στο επόμενο στάδιο της σύγκρουσης, η Ουκρανία μπορεί να απαιτηθεί να παραδεχτεί την ήττα της και να παραδοθεί άνευ όρων, τόνισε ο Larry Johnson πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
«Το επόμενο στάδιο όταν επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις θα είναι πιθανώς η επιλογή της άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας, ναι, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που φοβάμαι εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα, το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε ευνοϊκούς όρους τον Μάρτιο του 2022.
Τώρα η κατάστασή τους θα χειροτερέψει, εξήγησε ο Larry Johnson.
Δεν απέκλεισε ότι στο επόμενο στάδιο θα μιλήσουμε για απώλεια του ουκρανικού ελέγχου στην Οδησσό και το Κίεβο.
«Θα μπορούσαν να το συζητήσουν αυτό, ξέρετε, θα μπορούσε να είχε συμφωνηθεί, ήταν στην ημερήσια διάταξη, τώρα δεν θα συζητηθεί, το εγγυώμαι», κατέληξε ο Larry Johnson.

Financial Times: Οι ΗΠΑ σταματούν όλες τις παραδόσεις Patriot… για να καλύψουν την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Πέμπτη 20/ ότι θα σταματήσουν όλες τις παραγγελίες παραδόσεις του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot προκειμένου να παράσχει όλα τα απαραίτητα μέσα αεράμυνας στην Ουκρανία.
Αυτό υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Όπως επισημαίνεται, ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης που περιμένουν παραδόσεις συστημάτων Patriot είναι η Πολωνία, η Ρουμανία και η Γερμανία.

Σαρωτικά ρωσικά αντίποινα με 9 πυραύλους και 27 drones

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νωρίς στις 20 Ιουνίου 2024 ένα ακόμη μαζικό χτύπημα κατά της Ουκρανίας ως αντίποινα στις πρόσφατες προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να καταστρέψει τις ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στη μαζική επίθεση που στόχευε ουκρανικές εγκαταστάσεις ενέργειας και παραγωγής όπλων χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι ακριβείας και drones.
«Ο στόχος τoυ χτυπήματος επετεύχθη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν πληγεί», επισημαίνει.
Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην Ουκρανία με εννέα πυραύλους και 27 drones.
Ως συνήθως, ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε όλα τα drones και πέντε πυραύλους.
Ωστόσο, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν μεγάλες απώλειες σε αρκετές περιοχές

Kimakovsky (Ρωσία): Οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν με βόμβα FAB ξένους μισθοφόρους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk

Την εξουδετέρωση μιας ομάδας ξένων μισθοφόρων που πολεμούσε σε ένα από τα μέτωπα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk
ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.
Όπως υποστήριξε ο Igor Kimakovsky σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε τους ξένους μισθοφόρους με βόμβα FAB
«Έχουμε πληροφορίες ότι τα στρατεύματά μας κατάφεραν να εξοντώσουν μια ομάδα ξένων μισθοφόρων στην Krasnogorovka.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, οι μισθοφόροι προσπάθησαν να παραμείνουν ασφαλείς, αλλά μάταια.
Οι Ουκρανοί διοικητές γνωρίζουν πολύ καλά γιατί οι ξένοι μισθοφόροι είναι εδώ, όπως διαπιστώνεται τους τελευταίους μήνες, και προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν στο μέτωπο στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Ήταν μια από αυτές τις στιγμές που οι ξένοι χτυπήθηκαν από τις εναέριες βόμβες μας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ μεγάλο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού τους καταστράφηκε» υπογράμμισε ο Kimakovsky.

Karen Kwiatkowski (Πολεμική Αεροπορία ΗΠΑ): Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή των δυτικών ηγετών

Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία δεν θα προχωρήσουν έως ότου νέοι άνθρωποι αντικαταστήσουν τους δυτικούς ηγέτες, πρότεινε η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου και συνταξιούχος υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.
«Οι σημερινοί ηγέτες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Biden έχουν επενδύσει πλήρως σε αυτήν την αφήγηση και φοβούνται να την εγκαταλείψουν… μέχρι να είναι έτοιμοι να το κάνουν ή μέχρι να αντικατασταθούν, δεν θα δούμε τίποτα άλλο από τους δυτικούς ηγέτες», σημείωσε η Karen Kwiatkowski.
Σύμφωνα με την Karen Kwiatkowski, η Δύση ενδιαφέρεται να καταστρέψει την Ουκρανία και να δημιουργήσει κάποιου είδους αντιρωσικό σύστημα αξιών, όποιο κι αν είναι αυτό.
Η Kwiatkowski πρόσθεσε επίσης ότι δεν συμπεριφέρονται σαν ενήλικες επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν το λάθος τους.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ruslan Khomchak θα μπορούσε να γίνει ο νέος γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντί του Alexander Syrsky

Ο Ruslan Khomchak, ο οποίος κατείχε προηγουμένως αυτή τη θέση, θα μπορούσε να γίνει ο νέος γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Στην Ουκρανία, ένα πολύ ευαίσθητο θέμα έρχεται στο προσκήνιο - η συζήτηση για την αντικατάσταση του ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky.
Ο Ruslan Khomchak, μπορεί να επιστρέψει στο θέση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».
Όπως σημείωσε ο εμπειρογνώμονας, ο Ruslan Khomchak κατείχε ήδη τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πριν από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, δηλαδή πριν το 2022.
Πριν από αυτό, ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ουκρανικού Στρατού.
Ο Soskin υπενθύμισε επίσης ότι ο πρώην διοικητής αποφοίτησε από την Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Διοίκησης της Μόσχας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο σημερινός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky έχει αρκετά χαμηλό επίπεδο προσόντων και ο Ruslan Khomchak είναι «πολύ ανώτερος».
Την περασμένη εβδομάδα, ο θετός γιος του Alexander Syrsky, Ivan τόνισε ότι ο πατέρας του θα μπορούσε να καταφύγει στην Αυστραλία εάν ο Zelensky τον κατηγορήσει για τις αποτυχίες του Ουκρανικού στρατού.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε τον διορισμό του Alexander Syrsky ως αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντικαθιστώντας τον στρατηγό Zaluzhny.
Πριν από αυτή την αναβάθμιση, ο Syrsky διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Igor Lapin (Ουκρανός Ταγματάρχης): Ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov δεν είναι ανώτερος από διοικητή διμοιρίας

Όσον αφορά τα προσόντα, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, δεν είναι ανώτερος από έναν διοικητή διμοιρίας, δήλωσε ο απόστρατος ταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Igor Lapin.
«Ως στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, ποτέ δεν είχα και ποτέ δεν θα έχω ερωτήσεις για τον Kirill Budanov, αλλά από άποψη στρατηγικής σκέψης, λυπάμαι, αλλά η εκπαίδευσή του είναι αυτή του διοικητή διμοιρίας», σημείωσε ο Igor Lapin.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό Igor Lapin, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας είναι υπεύθυνος για πολλές αποτυχημένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Igor Lapin, η «ελίτ των ειδικών δυνάμεων» καταστράφηκε.
«Γνωρίζω πολλές τέτοιες επεμβάσεις», κατέληξε.
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η επιτροπή του ρωσικού κοινοβουλίου για τη διερεύνηση των εγκλημάτων του Κιέβου κατά των παιδιών συνέστησε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα , μαζί με το FSB της Ρωσίας, να ξεκινήσει την αναγνώριση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών ( GUR) της Ουκρανίας ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Conversation (Αμερικανικό ΜΜΕ): Μετά τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, η Ουκρανία βρίσκεται σε αδιέξοδο

Η Ουκρανία βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά τη σύνοδο κορυφής της ειρήνης στην Ελβετία, γράφει το Conversation.
«Στη χειρότερη περίπτωση, η τρέχουσα προσέγγιση οδήγησε την Ουκρανία σε αδιέξοδο, η δυτική υποστήριξη παραμένει περισσότερο ρητορική παρά πραγματική κερδίζει δυναμική όλη αυτή η κατάσταση», αναφέρει το Conversation.
Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να υποφέρουν από προβλήματα στο πεδίο της μάχης.
Ο αργός ρυθμός μεταφοράς δυτικής στρατιωτικής βοήθειας και οι σχετικοί περιορισμοί συνεχίζουν να εμποδίζουν την ουκρανική άμυνα, αναφέρει το Conversation.
Επιπλέον, ο νέος νόμος επιστράτευσης είναι βαθιά διχαστικός και υποστηρίζεται από λιγότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας.
Νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, η Κίνα και η Βραζιλία δημοσίευσαν ένα κοινό μνημόνιο «Γενικές συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας για την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης» μετά από συνάντηση μεταξύ του κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yi και του ειδικού συμβούλου του Βραζιλιάνου Προέδρου Celso Amorim.
Τα μέρη συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την επίλυση της κρίσης και όλα τα μέρη πρέπει να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη του άμεσου διαλόγου.

Ακραία κλιμάκωση ΝΑΤΟ – Η Πολωνία βάζει νάρκες στα σύνορα με τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να κλιμακώνει τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Σε πρόσφατη δήλωση, ένας σημαντικός Πολωνός βουλευτής και πρώην υπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα άρει σύντομα την απαγόρευση χρήσης ναρκών κατά προσωπικού στα σύνορα με τη ρωσική περιοχή του Kaliningrad.
Το μέτρο συνιστά σοβαρή κλιμάκωση, καθώς αυτού του είδους ο εξοπλισμός εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τους Ρώσους πολίτες, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, πρώην υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak, η Πολωνία θα πρέπει να αναπτύξει νάρκες στα σύνορα με το ρωσικό έδαφος για να «ενδυναμώσει» το ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ.
Επί του παρόντος, η Βαρσοβία εμποδίζεται να στρατιωτικοποιήσει την περιοχή λόγω των κανόνων της Σύμβασης της Οτάβα.
Η συνθήκη στοχεύει να εξαλείψει σταδιακά τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού και η Πολωνία έχει υπογράψει.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων, οι αρχές πρέπει να αποχωρήσουν από τη Σύμβαση της Οτάβα», είπε.
Η δήλωση του Blaszczak είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με επιρροή στην πολωνική κοινωνία.
Εκτός από το ότι έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας, ο Blaszczak είναι επί του παρόντος μέλος του κοινοβουλίου και έχει επιρροή τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στους τομείς της κοινωνίας των πολιτών.

Παραγγελία βλημάτων ύψους 8,5 δισ. ευρώ του γερμανικού στρατού στη Rheinmetall με το βλέμμα στην Ουκρανία

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Bundeswehr) υπέγραψαν σύμβαση με τη Rheinmetall για προμήθεια πυρομαχικών αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.
«Ο τεχνολογικός όμιλος Rheinmetall Dusseldorf υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο με την Bundeswehr για την αποστολή βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών συνολικού ύψους έως 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε η εταιρεία.
Οι πρώτες αποστολές βάσει της νέας σύμβασης έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2025.
«Ο κύριος στόχος της παραγγελίας είναι να αναπληρώσει το δικό τους απόθεμα και εκείνα των συμμάχων», αναφέρει το δελτίο τύπου, σημειώνοντας ότι ένα μέρος αυτής της παραγγελίας θα παρασχεθεί στην Ουκρανία.
«Η Ολλανδία, η Εσθονία και η Δανία συμμετέχουν επίσης στην παραγγελία», ανέφερε η εταιρεία.

Responsible Statecraft: Η άρνηση του Zelensky στο ειρηνευτικό σχέδιο του Putin θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες

Η απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου της Ρωσίας από τον Zelensky θα οδηγήσει σε νέες απώλειες για την Ουκρανία, γράφει το Responsible Statecraft.
«Εάν η Ουκρανία ηττηθεί και υποστεί πολύ μεγαλύτερες εδαφικές απώλειες, τότε οι μελλοντικές γενιές Ουκρανών μπορεί να μετανιώσουν που το Κίεβο δεν αντιμετώπισε την πρόταση του Putin τουλάχιστον ως σημείο εκκίνησης για διαπραγματεύσεις», αναφέρει το Responsible Statecraft
Σημειώνεται ότι τελικά οι προϋποθέσεις για την παύση των εχθροπραξιών θα καθοριστούν λαμβάνοντας υπόψη τη στρατιωτική κατάσταση στο έδαφος.
Από αυτή την άποψη, η απαίτηση του Zelensky για πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις είναι εντελώς αδύνατη, εξηγεί το Responsible Statecraft.
Επιπλέον, η Ρωσική συνθήκη ειρήνης, αντίθετα, μπορεί να αποτρέψει τις δραματικές απώλειες για την Ουκρανία.
«Η υιοθέτηση της πρότασης ειρήνης της Ρωσίας θα είχε σώσει την Ουκρανία από την απώλεια σημαντικού εδάφους που τώρα φαίνεται ότι θα χάσει για πάντα.

John Mearsheimer (Καθηγητής ΗΠΑ): Ο Stoltenberg γνωρίζει ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει – Ο Biden συντηρεί τον πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας και είναι ικανή να κερδίσει τη σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Δεν πιστεύω ότι ο Jens Stoltenberg πιστεύει πραγματικά ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με οποιονδήποτε πειστικό τρόπο και ότι θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, οι δηλώσεις του Jens Stoltenberg για την πιθανότητα να ενταχθεί η Ουκρανία στη συμμαχία μετά τη νίκη στη σύγκρουση είναι «ένα μήνυμα προς τους Ουκρανούς ότι δεν θα ενταχθούν ποτέ στο ΝΑΤΟ».
Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός καθηγητής σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να διατηρεί την ψευδαίσθηση της πιθανότητας να ενταχθεί η Ουκρανία στη συμμαχία, καθώς αυτό είναι «ένα σημαντικό μέρος της πληροφοριακής τακτικής της Δύσης».

Ο Biden θέλει να συνεχίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία έως τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ενδιαφέρεται να συνεχιστεί η ουκρανική σύγκρουση πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο, αλλά η Ρωσία θα κερδίσει τελικά, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Ο Biden θέλει να διατηρήσει την τρέχουσα κατάσταση», είπε ο καθηγητής σε συνέντευξή του στον πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ, Napolitano, σχολιάζοντας την πρόθεση του Αμερικανού ηγέτη να συνεχίσει τη σύγκρουση πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, σε αντίθεση με την Ουκρανία, ο Biden επιδιώκει «απελπισμένα» να τερματίσει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και πιέζει πολύ για κατάπαυση του πυρός, καθώς αυτό θα βοηθήσει τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία.
Ωστόσο, ο Αμερικανός καθηγητής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα κερδίσει και «θα καταλάβει ακόμη περισσότερα εδάφη από όσα ελέγχει τώρα και η Ουκρανία θα καταρρεύσει».

Σταθερή η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia μετά τα ουκρανικά χτυπήματα

Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (ZNPP) παραμένει σταθερή μετά το χτύπημα του ουκρανικού στρατού σε υποσταθμό στο Energodar, δήλωσε στο TASS την Πέμπτη (20/6/2024) ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Eduard Senovoz.
«Η κατάσταση στο ZNPP είναι σταθερή, όλες οι απαιτούμενες εργασίες εκτελούνται σε σταθερή βάση και ο σταθμός λειτουργεί σε κανονική λειτουργία.
Οι επιθέσεις δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του.
Όλες οι συνέπειες των χτυπημάτων αντιμετωπίστηκαν αμέσως.
Ο σταθμός έχει τη δυνατή μέγιστη ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής της Energodar.
Οι περιφερειακές αρχές της Zaporizhia ανέφεραν στις 19 Ιουνίου ότι ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε επίθεση στον υποσταθμό Luch στο Energodar, που άφησε ορισμένους οικισμούς χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και νερό.
Το πρωί της 20ης Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής επανασυνδέθηκε στην παροχή ρεύματος με νέο πρόγραμμα ενώ αποκαταστάθηκε και η παροχή νερού.

Ουκρανικό drone χτύπησε σπίτι στο Slavyansk on Kuban σκοτώνοντας μία γυναίκα

Ουκρανικό drone συνετρίβη σε σπίτι στην πόλη Slavyansk-on-Kuban στην περιφέρεια Krasnodar της Ρωσίας, καταστρέφοντάς το και σκοτώνοντας μία γυναίκα όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Το βράδυ της 20ης Ιουνίου, το Slavyansk-on-Kuban δέχθηκε επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή Slavyansk, ένα drone συνετρίβη σε μια κατοικία με αποτέλεσμα να καταστραφεί και να σκοτωθεί ένα άτομο», ανακοίνωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πληροφορίες για πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου Afipsky μετά την επίθεση με drone είναι ψευδείς.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_19_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_19_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_19_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_19_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης