Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαθήλωση Pfizer - Νέα μεγάλη μήνυση από το Κάνσας για «παραπλάνηση και εξαπάτηση»: Απέκρυψε σκόπιμα τους κινδύνους του εμβολίου COVID

Αποκαθήλωση Pfizer - Νέα μεγάλη μήνυση από το Κάνσας για «παραπλάνηση και εξαπάτηση»: Απέκρυψε σκόπιμα τους κινδύνους του εμβολίου COVID
Η μήνυση, που είναι η δεύτερη μεγάλη μετά της πολιτείας του Τέξας, ισχυρίζεται ότι η Pfizer παραπλάνησε τους κατοίκους του Κάνσας σχετικά με τους κινδύνους του εμβολίου κατά της COVID-19 της εταιρείας όταν ισχυρίστηκε ότι ήταν ασφαλής και φέρεται να έκρυψε στοιχεία για τη σύνδεση των εμβολίων σε θέματα μυοκαρδίτιδας και εγκυμοσύνης.
Η πολιτεία του Κάνσας κατέθεσε αγωγή κατά της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία έδωσε σκοπίμως «παραπλανητικά στοιχεία και ισχυρισμούς» σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον COVID-19 και τους κινδύνους που συνδέονται με τα εμβόλια.
Η μήνυση, που κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Κάνσας, Kris Kobach (R) στο Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Thomas, ισχυρίζεται ότι η Pfizer παραπλάνησε τους κατοίκους του Κάνσας σχετικά με τους κινδύνους του εμβολίου κατά της COVID-19 της εταιρείας όταν ισχυρίστηκε ότι ήταν ασφαλής και φέρεται να έκρυψε στοιχεία για τη σύνδεση των εμβολίων σε θέματα μυοκαρδίτιδας και εγκυμοσύνης.
Η Pfizer φέρεται να έδωσε στους κατοίκους μια εσφαλμένη εντύπωση όταν ισχυρίστηκε ότι το εμβόλιο της ήταν αποτελεσματικό, αλλά «ήξερε» ότι το εμβόλιο εξασθενούσε με την πάροδο του χρόνου και δεν προστατεύει από τις παραλλαγές του COVID-19, ανέφερε η καταγγελία.

«Η Pfizer προέβη σε πολλαπλές παραπλανητικές δηλώσεις για να εξαπατήσει το κοινό σχετικά με το εμβόλιο της σε μια εποχή που οι Αμερικανοί χρειάζονταν την αλήθεια», ανέφερε ο Kobach σε δήλωση.

Η μήνυση υποστήριξε ότι οι δηλώσεις και η γλώσσα της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 ήταν παραβίαση του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών του Κάνσας.
Η πολιτεία ζητά απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση.
Τον Ιούνιο του 2021, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πρόσθεσε μια προειδοποίηση σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, και τις δύο σπάνιες καταστάσεις καρδιακής φλεγμονής, στα εμβόλια της Pfizer και της Moderna για τον COVID-19.
Μια ανασκόπηση διαφόρων μελετών εμβολίων για τον COVID-19, που διεξήχθη πέρυσι από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, δεν βρήκε στοιχεία ότι οι εμβολιασμοί συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

Παραπλάνηση και... «φίμωση»

Η φαρμακευτική εταιρεία κατηγορείται περαιτέρω ότι συνεργάζεται με υπαλλήλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να «λογοκρίνει την ομιλία που ασκεί κριτική» για τα εμβόλια COVID-19 και προσπάθησε να αποφύγει την κυβερνητική εποπτεία, δήλωσε τη Δευτέρα το γραφείο του Kobach.

Η Pfizer, σε δήλωσή της στο The Hill, είπε ότι η υπόθεση "δεν έχει κανένα βάσιμο" και σχεδιάζει να απαντήσει στην αγωγή εν ευθέτω χρόνω.
"Είμαστε περήφανοι που αναπτύξαμε το εμβόλιο COVID-19 σε χρόνο ρεκόρ εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και σώσαμε αμέτρητες ζωές.
Οι δηλώσεις που έκανε η Pfizer σχετικά με το εμβόλιο της για τον COVID-19 ήταν ακριβείς και βασισμένες στην επιστήμη", δήλωσε η εταιρεία , προσθέτοντας αργότερα, pvw «Η ασφάλεια των ασθενών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας, γι' αυτό και ακολουθούμε επιμελώς πρωτόκολλα ασφάλειας και παρακολούθησης».

Και το Τέξας...

Η μήνυση του Kobach ακολουθεί την καταγγελία του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας, Ken Paxtton (R), που κατατέθηκε το περασμένο φθινόπωρο, η οποία κατηγορεί ομοίως την Pfizer για παραπλανητική περιγραφή της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για τον COVID-19.
Η Paxton ισχυρίστηκε ότι η Pfizer έδωσε την εντύπωση ότι το εμβόλιο της θα έδινε τέλος στην πανδημία του COVID-19 και ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας ότι το εμβόλιο του ήταν 95% αποτελεσματικό ήταν παραπλανητικές.
Περισσότερες από 366 εκατομμύρια δόσεις του αρχικού εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία.
Τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης αποτελεσματικότητας του αρχικού εμβολίου της εταιρείας για τον COVID-19 που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 διαπίστωσαν ότι η ένεση ήταν 95 τοις εκατό αποτελεσματική κατά του COVID-19 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.
Όπως ο Kobach, ο Paxton κατηγόρησε επίσης την εταιρεία ότι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να "εκφοβίσει" και να "σιωπήσει εξέχοντες αλήθειες", συμπεριλαμβανομένου του πρώην επιτρόπου της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Scott Gottlieb, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer και ήταν μια εξέχουσα φωνή στις πρακτικές εμβολιασμού. κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης