Τελευταία Νέα
Διεθνή

Keir Starmer (Ηγέτης Εργατικών): Δεν έχω μαγικό ραβδί που να λύνει όλα τα προβλήματα της Βρετανίας

Keir Starmer (Ηγέτης Εργατικών): Δεν έχω μαγικό ραβδί που να λύνει όλα τα προβλήματα της Βρετανίας
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, το Εργατικό Κόμμα θα εξασφαλίσει 425 έδρες, ενώ οι Τόρις του Rishi Sunak θα περιορισθούν στις 108, από τις 365 που κατέχουν από το 2019.
Ο Keir Starmer προειδοποιεί ότι δεν έχει "το μαγικό ραβδί" για να επιλύσει τα προβλήματα της Βρετανίας, έπειτα από την δημοσίευση ακόμη τριών δημοσκοπήσεων που προβλέπουν συντριπτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος προβλέπεται ότι θα κάνει την είσοδό του στην Downing Street με μία πλειοψηφία 200 εδρών, την μεγαλύτερη για οποιοδήποτε βρετανικό κόμμα εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του YouGov.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, το Εργατικό Κόμμα θα εξασφαλίσει 425 έδρες, ενώ οι Τόρις του Rishi Sunak θα περιορισθούν στις 108, από τις 365 που κατέχουν από το 2019.
Αρκετοί από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης αναμένεται ότι θα χάσουν τις έδρες τους.

Δημοσκόπηση του Savanta για την Telegraph προβλέπει ότι το Εργατικό Κόμμα θα εξασφαλίσει 516 έδρες και οι Τόρις μόλις 53.
Στο ενδεχόμενο τέτοιας καταβαράθρωσης, ο Ρίσι Σούνακ θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην βρετανική ιστορία που θα χάσει την έδρα του.
Πολλοί είναι οι ερωτηθέντες που απάντησαν στις έρευνες της κοινής γνώμης ότι βασικός τους στόχος είναι να ξεφορτωθούν τους Συντηρητικούς έπειτα από 14 χρόνια πολιτικής και οικονομικής αναταραχής.
Ο Keir Starmer έχει δεσμευθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των φόρων που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ωστόσο φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι μία κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα έχει άμεσα αημαντικά αποτελέσματα σε θέματα όπως το κόστος διαβίωσης και η ποιότητα της παροχής δημόσιων υπηρεσιών.
"Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που μπορούμε να κουνήσουμε μετά τις εκλογές και να διευθυτήσουμε όλα τα προβλήματα της χώρας.

Και κανείς δεν θα μας πίστευε αν λέγαμε ότι υπάρχει", δήλωσε στην εκπομπή του Ρόμπερτ Πέστον στο ITV.
Τόνισε δε ότι στόχος του είναι η ανάπτυξη της οικονομίας μάλλον παρά η αύξηση των φόρων.
"Αν αυτό που κάνεις όλο κι όλο είναι η φορολόγηση της υπάρχουσας πίτας που όλο και μειώνεται, γυρνάς γύρω - γύρω σε κύκλους".
Οι Τόρις προσπάθησαν να εστιάσουν στους φόρους προειδοποιώντας ότι μία κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος θα κόστιζε περιοσσότερο στα νοικοκυριά.
Ωστόσο, οι φόροι βρίσκονται ήδη σε υψηλό 70 ετών και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν ακόμη και αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές, διότι και τα δύο κόμματα έχουν δεσμευθεί να παγώσουν τους φορολογικούς συντελεστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης