Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αρμενία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος, ζητά εκεχειρία άμεσα - Οργή στο Ισραήλ

Η Αρμενία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος, ζητά εκεχειρία άμεσα - Οργή στο Ισραήλ

H Αρμενία τάσσεται υπέρ μιας λύσης δύο κρατών στη σύγκρουση των Παλαιστινίων και του Ισραήλ

 

Tην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους με σκοπό να υπάρξει πρόοδος προς την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, επιμένοντας για «την κρίσιμη κατάσταση στη Γάζα».
«Επαναβεβαιώνοντας την πίστη της στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης», ανέφερε το υπουργείο.
Το «Γερεβάν επιθυμεί ειλικρινά την επίτευξη διαρκούς ειρήνης» στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο που αναφέρει ακόμη πως επιθυμεί «την άμεση εφαρμογή εκεχειρίας» στον πόλεμο στη Γάζα.
Ο Hussein al-Sheikh, γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), «χαιρέτισε» την απόφαση του Γερεβάν.
«Είναι μια νίκη για το δίκαιο, τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Στα τέλη Μαΐου, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν επίσης επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης προς τον ίδιο σκοπό, προκαλώντας την οργή των ισραηλινών αρχών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η Αρμενία τάσσεται υπέρ μιας λύσης δύο κρατών στη σύγκρουση των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής της Αρμενίας κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ισραήλ, καθώς ο πρεσβευτής της Αρμενίας κλήθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί "σοβαρή επίπληξη" μετά την ανακοίνωση της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από το Γερεβάν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
"Μετά την αναγνώριση από την Αρμενία παλαιστινιακού κράτους, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Αρμενίας για να του επιδώσει σοβαρή επίπληξη", αναφέρει χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης