Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεσηκωμός φανατικών ισλαμιστών στις ΗΠΑ για σχολείο που παρουσίασε το ISIS ως τρομοκρατική οργάνωση

Ξεσηκωμός φανατικών ισλαμιστών στις ΗΠΑ για σχολείο που παρουσίασε το ISIS ως τρομοκρατική οργάνωση
Σχολείο στις ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη γιατί δίδαξε στα παιδιά ότι το ISIS είναι τρομοκρατική οργάνωση
Σχετικά Άρθρα

Ένα γυμνάσιο στο Νιου Τζέρσεϊ απηύθυνε συγγνώμη επειδή δίδαξε στα παιδιά ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση.
Ζητήθηκε από μαθητές στο Γυμνάσιο Schuyler Colfax στο Γουέιν του Νιου Τζέρσεϊ να επιλέξουν μία απάντηση σε ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που ταιριάζει με την περιγραφή:
«Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που διαπράττει πράξεις βίας, καταστρέφει πολιτιστικά αντικείμενα και ενθαρρύνει την απώλεια ζωών προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του για παγκόσμια κυριαρχία υπό τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία».
Η επιλογή των απαντήσεων ήταν το Ισλαμικό Κράτος, το Λαμπερό Μονοπάτι του Περού, η Αλ Κάιντα και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με το Ισλαμικό Κράτος να είναι η «σωστή» απάντηση.
Σε απάντηση, μια ομάδα γνωστή ως «Teaching while Muslim» (TWM), κατηγόρησε «Έχουμε δει αντιμουσουλμανικά και αντιπαλαιστινιακά αισθήματα, δασκάλους και περιεχόμενο στα σχολεία μας ξανά και ξανά.
Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί».
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ομάδα συνέχιζε «Καλέστε και στείλτε email σε όλους ότι μπορείτε.
Αυτό ΔΕΝ είναι εντάξει σε ένα εκατομμύριο επίπεδα.
Πηγαίνω.
Και ναι.
Αυτό είναι αληθινό».
Η ανάρτηση τελείωσε με τα hashtags «αντι-μουσουλμανικός ρατσισμός» και «ισλαμοφοβία».

Αφόρητες οι πιέσεις 

Σε μια περαιτέρω δήλωση, η ομάδα υποστήριξε ότι η άσκηση "υποδηλώνει λανθασμένα ότι η τρομοκρατία είναι θεμελιώδες μέρος ενός "Ισλαμικού Κράτους" και έχει "στόχο να επιτύχει παγκόσμιο κανόνα σύμφωνα με τον αυστηρό νόμο της σαρία".
Η ομάδα το περιέγραψε περαιτέρω ως «αντι-μουσουλμανικό μίσος» και «πραγματικά ανακριβές», υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι μια συνέχεια της προπαγάνδας των ΗΠΑ και των Σιωνιστών με στόχο την πρόκληση φόβου εναντίον Μουσουλμάνων ΚΑΙ Παλαιστινίων».
"Γιατί η PLO είναι σε αυτό το κουίζ;" Η δήλωση συνεχίστηκε, παρόλο που ήταν η λανθασμένη απάντηση στην ερώτηση.
«Αυτό καθοδηγεί τα παιδιά να μισούν τους μουσουλμάνους και κάνει τους μουσουλμάνους μαθητές στόχους φανατισμού και προκατάληψης σε ένα μέρος όπου θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς», καταλήγει η δήλωση.
Κατόπιν αυτού, το σχολείο υποχώρησε και απηύθυνε συγγνώμη.
«Ζητούμε συγγνώμη για αυτό το περιστατικό και κατανοούμε τον αντίκτυπο και τη βαθιά ανησυχία», δήλωσε περαιτέρω το σχολείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης