Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για ανατροπή στις συντάξεις με πλασματικά έτη: Ούτε η τρόικα επιχείρησε αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ για ανατροπή στις συντάξεις με πλασματικά έτη: Ούτε η τρόικα επιχείρησε αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, θα «μεταρρυθμίσει» -εννοείται επί τα χείρω- το δικαίωμα των ασφαλισμένων να αναγνωρίζουν πλασματικά χρόνiια, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στις συντάξεις με τα πλασματικά χρόνια.
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, θα «μεταρρυθμίσει» -εννοείται επί τα χείρω- το δικαίωμα των ασφαλισμένων να αναγνωρίζουν πλασματικά χρόνια, προκειμένου να θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σημειώνει ο Γιώργος Μουλκιώτης υπεύθυνος Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Τι σημαίνει αυτό; Λιγότερα πλασματικά χρόνια, περισσότερα χρόνια δουλειάς, ακόμη πιο δύσκολη η συνταξιοδότηση (και ακόμα μικρότερη η σύνταξη).

Ας θυμηθούμε: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εν μέσω οικονομικής κρίσης και Μνημονίων – που η ανερμάτιστη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε –, εν μέσω άκρατου λαϊκισμού και «άνω και κάτω Πλατείας αγανακτισμένων», με τους νόμους 3863/2010 και 3996/2011 θεσμοθέτησε τους λεγόμενους «πλασματικούς» χρόνους ασφάλισης, με την αναγνώριση των οποίων οι ασφαλισμένοι βοηθιούνται ουσιαστικά να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης (διάταξη που η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταψηφίσει).
Όλοι οι κοινωνικοί φορείς αλλά και οι πολίτες αυτής της χώρας αναγνωρίζουν σήμερα την κοινωνική σημασία αυτής της νομοθέτησης και χιλιάδες ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων την έχουν αξιοποιήσει ή προγραμματίζουν να το κάνουν καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν στα προβλεπόμενα και υπεραυξημένα, χάρη στον κ. Κατρούγκαλο όρια ηλικίας», επισημαίνει ο κ. Μουλκιώτης.
«Κανείς -ούτε η Τρόικα, ούτε καν η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- δεν τόλμησε να πειράξει αυτή τη νομοθετική πρόβλεψη.
Μόνο η κατά παραγγελία της Κυβέρνησης των «αρίστων» επιτροπή Πισσαρίδη πρότεινε το 2020 τον «εξορθολογισμό των κανόνων αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης».
Αναρωτιόμασταν , όταν τη διαβάζαμε , «τι εννοούσε ο ποιητής»… Ρωτούσαμε τους κυβερνώντες στη Βουλή , αλλά απάντηση δεν παίρναμε!
Μπορεί και να μη γνώριζαν, μπορεί και να ντρέπονταν (λιγότερο πιθανό το δεύτερο…)
Το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» απαντά στις απορίες μας και επιβεβαιώνει την κριτική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: η Κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίζει τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ως βαρίδια, γι’ αυτό και σταδιακά το υποβαθμίζει, το απαξιώνει και το εκχωρεί κομμάτι – κομμάτι στον ιδιωτικό τομέα.
Ό,τι κάνει σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού κράτους: στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη στέγαση, στην πρόνοια.
Θύματα οι πολλοί , κερδισμένοι οι λίγοι και εκλεκτοί του Μαξίμου.

Υ.Γ.1: Τυχόν διάψευση του δημοσιεύματος του «λεύθερου Τύπου από την Υπουργό Εργασίας θα είναι ευπρόσδεκτη. Αν και δεν είναι πολύ πιθανή!

Υ.Γ. 2: Κύριε Μητσοτάκη, αυτή τη ‘’μεταρρύθμιση’’ την είχατε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα; Την είχατε γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές;

Υ.Γ.2: Κυρία Κεραμέως, ποια θα είναι η επόμενη μεταρρύθμιση; Οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας, οι περικοπές των λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ ή η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης; Ποιο θα προηγηθεί;», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης