Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Τρεις συλλήψεις για κλοπές μεγάλων δημοτικών μεταλλικών κάδων από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη

ΕΛ.ΑΣ: Τρεις συλλήψεις για κλοπές μεγάλων δημοτικών μεταλλικών κάδων από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κλοπές μεγάλων δημοτικών μεταλλικών κάδων, που έγιναν σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης και μάλιστα, έγιναν τρεις συλλήψεις.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Οι κλοπές

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, το βράδυ της 22 προς 23 Ιουνίου 2024, εντοπίστηκαν οι 2 από τους άνδρες να χρησιμοποιούν φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του τρίτου άνδρα και να μεταφέρουν σε χώρο που διατηρούσε ο τρίτος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έναν μεγάλο δημοτικό μεταλλικό κάδο που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από περιοχή του Κιλκίς.
Με τον ίδιο τρόπο, στις 15/6 αφαίρεσαν 3 μεγάλους δημοτικούς μεταλλικούς κάδους από περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.
Οι κλεμμένοι κάδοι βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Σε έρευνα που έγινε στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 7 μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι, για τους οποίους ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι 3 άνδρες, δρώντας στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας, αφαιρούσαν δημοτικούς κάδους και τους μεταποιούσαν, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι 2 άνδρες το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 16 Ιανουαρίου 2022, αφαίρεσαν άλλους 7 μεγάλους μεταλλικούς κάδους, από διάφορες περιοχές του Κιλκίς.
Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.140 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης