Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Η προβλήτα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ στη Γάζα δεν επαρκεί για την παροχή βοήθειας – Κολλημένα 50 φορτηγά με προμήθειες

ΠΟΥ: Η προβλήτα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ στη Γάζα δεν επαρκεί για την παροχή βοήθειας – Κολλημένα 50 φορτηγά με προμήθειες
Να δοθεί βαρύτητα στην χερσαία βοήθεια υπογραμμίζει ο ΠΟΥ 
Σχετικά Άρθρα

Η επανασυνδεδεμένη προβλήτα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Γάζας δεν μπορεί να παρέχει στους Παλαιστίνιους οπουδήποτε κοντά στο επίπεδο βοήθειας που χρειάζονται, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο Δρ Hanan Balkhy έκανε τις παρατηρήσεις αφότου ο αμερικανικός στρατός άρχισε πάλι να παρέχει βοήθεια μέσω της πλωτής προβλήτας, αφού αφαιρέθηκε για δεύτερη φορά λόγω της θαλασσοταραχής.
«Η προβλήτα έχει υποστηρίξει λίγο, αλλά δεν είναι στην κλίμακα που χρειάζεται σε κανένα τμήμα της φαντασίας», είπε ο Balkhy στο Associated Press σε συνέντευξή του.
«Οπότε πρέπει να δώσουμε έμφαση στις χερσαίες διαδρομές για να διασφαλίσουμε την ποσότητα, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα».
Ο οργανισμός λέει ότι από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία εισβολή του στη Rafah, η παροχή βοήθειας μειώθηκε κατά 67%, με περισσότερα από 50 φορτηγά του ΠΟΥ να έχουν κολλήσει στην αιγυπτιακή πλευρά της διάβασης στη νότια πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης