Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ιδιωτικά νοσοκομεία: Πάρτι σε βάρος των Ταμείων, παραπλάνηση ασθενών

Ιδιωτικά νοσοκομεία: Πάρτι σε βάρος των Ταμείων, παραπλάνηση ασθενών
Το σύστημα υγείας στα χέρια των ιδιωτών, χωρίς αυστηρές ρυθμίσεις και ελέγχους χωρίς διαλείψεις, αλλά και χωρίς την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων καρκινοβατεί.
Τα πάρτι της ντροπής συνεχίζονται σε βάρος των Ταμείων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ΕΔΟΕΑΠ, του Δημοσίου, των ασθενών, εν γένει της ποιότητας της υγείας.
Το σύστημα υγείας στα χέρια των ιδιωτών, χωρίς αυστηρές ρυθμίσεις και ελέγχους χωρίς διαλείψεις, αλλά και χωρίς την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων καρκινοβατεί.
Ωθεί τους φορολογούμενους που πληρώνουν μέσω εισφορών σε ιδιωτικές δαπάνες ,προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όπως αυτοδιαφημίζονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία που όμως στην πραγματικότητα δεν τις έχουν.

Πιέσεις για εισαγωγή στα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς τεκμηρίωση – δεν εφαρμόζουν ιατρικά πρωτόκολλα

Ιατροί ιδιωτικών νοσοκομείων κυριολεκτικά χωρίς ηθικό δισταγμό χώνουν ανυποψίαστους ασθενείς στις κλινικές στις οποίες πολλοί εξ αυτών είναι μέτοχοι,  επαπειλώντας τους έμμεσα για την ζωή τους.
Οι ασφυκτικές πιέσεις προς τους ασθενείς για εισαγωγή στις κλινικές ασκούνται σε τέτοιο σημείο,… μάλιστα ακόμα και χωρίς να έχουν γίνει οι κατάλληλες βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου εξετάσεις, αφού τα δημόσια νοσοκομεία τηρούν το ιατρικό πρωτόκολλο.

Ιδιωτική Κλινική, εισαγωγή με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος

Ομιλος υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στο κέντρο της Αθήνα που συνεργάζεται με τον ΕΔΟΕΑΠ την περασμένη εβδομάδα επιχείρησε να τρέψει ασθενή που είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, υπερκόπωσης και αφυδάτωσης σε εισαγωγή στην δευτεροβάθμια μονάδα περίθαλψη υγείας με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος, αφού η παθολόγος (χωρίς να έχει τηρήσει το ιατρικό πρωτόκολλο) απεφάνθη πνευμονική εμβολή – θρόμβωση στον πνεύμονα και υψηλά ηπατικά ένζυμα*. 
Τεκμηρίωση από την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας δεν είχε υπάρξει για να κάνει εισαγωγή στην κλινική, αφού δεν είχε προηγηθεί το υπερηχογράφημα καρδιάς, το υπερηχογράφημα κοιλίας και η αξονική πνεύμονα ωστόσο η γιατρός ισχυρίζονταν το κίνδυνο ζωής.

Δημόσιο Νοσοκομείο – κανένα πρόβλημα

Την επομένη, σε λιγότερο από ένα 24ωρο, οι εξετάσεις που έγιναν βάσει πρωτοκόλλου από το Δημόσιο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα δεν έδειξαν τίποτα. Τέσσερις διαγνωστικές σοβαρές εξετάσεις έγιναν σε 4 ώρες στα επείγοντα της Παθολογικής Κλινικής του Αλεξάνδρα που τα  περιστατικά συνέρεαν . Δύο και η μία περιττή – (ακτινογραφία) έγιναν σε 3 ½ ώρες στα επείγοντα στην Ιδιωτική Κλινική που τα περιστατικά δεν ξεπερνούσαν τα 5-6.
 
Ιδιωτικά νοσοκομεία – Ασφαλιστικές

Το πάρτι των ιδιωτικών κλινικών δεν σταματά εδώ, συνεχίζεται με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές που τις καταχρεώνουν, αλλά και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να μην αντιδρούν παρά μόνο με αδικαιολόγητες για τους ασφαλισμένους αυξήσεις ασφαλίστρων και περικοπές καλύψεων.  Επίσης και με περικοπές ασφαλιστικών καλύψεων προς ιδιωτικές κλινικές και χειρούργους, όπως πρόσφατα έγραψε σε δημοσίευμα του το ΒΝ.

Δημόσια καταγγελία θύματος  από την ΕΚΠΟΙΖΩ – Ιδιωτικά νοσοκομεία – Ασφαλιστικές

«Στις 9 Οκτωβρίου 2023 ημέρα Δευτέρα εισήχθην στην ιδιωτική κλινική ….. για να πραγματοποιήσω την χειρουργική θεραπεία ….., γνωρίζω ότι το 80% της επέμβασης το καλύπτει η ασφαλιστική μου εταιρεία ….., ενώ το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ και ότι απομείνει το καλύπτω προσωπικά. Στη συνέχεια και κατόπιν αλλεπάλληλων καθησυχαστικών τηλεφωνημάτων στα μέσα Φεβρουαρίου έλαβα ενημερωτικό σημείωμα από την κλινική με το οποίο μου γνωστοποιήθηκαν τα κάτωθι:
    1. Το συνολικό κόστος της νοσηλείας του ανήλθε στο ποσό των €17.124,98
    2. Η ασφαλιστική συμμετείχε με το ποσό των €6.755,98
    3. Ο ΕΟΠΥΥ συμμετείχε με το ποσό των €1.030,56
    4. Προς εμένα έγινε έκπτωση €499,99
    5. Το ποσό που πρέπει να καλύψω ατομικά είναι €9.338,44!!!
….. Κάποια στιγμή, στον Ιανουάριο, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον χειρουργό  που με ενημέρωνε ότι η ασφαλιστική φαίνεται να αρνείται την αποζημίωση.
Αμέσως ενημερώνω τον ασφαλιστικό μου σύμβουλο, ο οποίος με καθησυχάζει.
Τελικά, την Τετάρτη 28/2/2024 λαμβάνω ένα email του ασφαλιστικού συμβούλου με το οποίο με ενημέρωνε προς μεγάλη μου έκπληξη για τους λόγους που δεν καλύπτεται το εν λόγω εμφύτευμα».
Το πάρτι με τι χρεώσεις και τα αναλώσιμα και τις αμοιβές ιατρών και ιδιωτικών κλινικών δεν θα λήξει αν το κράτος δεν αποφασίσει να βάλει σε τάξη τα ιδιωτικά συμφέροντα
 
*Οι εξετάσεις και των δύο φορέων είναι διαθέσιμα από το ΒΝ

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης