Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης βάζει φωτιά σε ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση σε Τσίπρα για «μαύρο χρήμα» και… επιβεβαίωση από Αποστολάκη

Ο Κασσελάκης βάζει φωτιά σε ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση σε Τσίπρα για «μαύρο χρήμα» και… επιβεβαίωση από Αποστολάκη
Εντός των ημερών, θα δημοσιευτούν οι οικονομικές καταστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η «πρεμιέρα» του Ινστιτούτου Τσίπρα και η πρώτη διάσκεψη, όπου έδωσαν το παρών πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ (με τον Γιώργο Παπανδρέου να τραβά τα βλέμμαται), αλλά και διεθνείς προσωπικότητες, φαίνεται πως προκάλεσε… αμηχανία στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Κι αυτό διότι αποδείχθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας -αν και αποχώρησε από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ- ουδέποτε αποχώρησε από την πολιτική σκηνή της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό πως λίγα 24ωρα μετά τη Διάσκεψη, ο Στέφανος Κασσελάκης άρχισε τις καρατομήσεις (με το πρόσχημα ότι βάζει τέλος στις αργομισθίες) ενώ διέρρευσε ότι ετοιμάζει και το δικό του Ίδρυμα, που θα εδρεύει στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Κι έπειτα από όλα αυτά, σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, όπου εξαπέλυσε -έμμεση- επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύοντας σαφείς αιχμές για «μαύρο χρήμα». Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι «παρέλαβα ένα χάος» στα οικονομικά του κόμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».
Η σκυτάλη πέρασε στον Ευάγγελο Αποστολάκη, από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος… επιβεβαίωσε τα περί «μαύρου χρήματος». Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο κ. Αποστολάκης δέχτηκε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «μαύρα» κατά το παρελθόν, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λέγοντας: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;».
Επί του παρόντος, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, αρνούμενος να ρίξει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, αλλά και να μπει σε μια διαδικασία, ανταλλαγής δηλώσεων και ανακοινώσεων.
Στο μεταξύ, στο μέτωπο έχουν κατέβει ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη, απαντώντας στον βουλευτή Χανίων για όσα τον κατηγόρησε χθες, στηρίζοντας τα όσα ανέφερε ο Νίκος Μωραΐτης.

Εντός των ημερών οι οικονομικές καταστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, ανακοίνωσε πως εντός των ημερών θα δημοσιευτούν οι οικονομικές καταστάσεις του κόμματος.
«Δεν μπορώ να προτρέξω για το τι εννοεί ο κ. Κασσελάκης όταν λέει πως παρέλαβε καμένη γη. Θα πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος. Θα σταθώ στο ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αυτό που λέει είναι ότι δεν θα συμβιβαστεί με την έννοια ότι δεν θα πάρει μαύρο χρήμα για να σωθούν τα οικονομικά του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι.

Ο Τεμπονέρας ζητά διευκρινίσεις στα αρμόδια όργανα

«Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα» δήλωσε σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκης.
Το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε (Open) ότι «όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».
Παράλληλα έσπευσε να προσθέσει «παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες». Και κατέληξε «προφανώς ως επικεφαλής του κόμματος θα πρέπει να απαντήσει για τα ζητήματα αυτά και για άλλα πολλά, να παρουσιάσει το σχέδιο το οποίο έχει αποτυπώσει σε αδρές γραμμές ενόψει του συνεδρίου».

Η κόντρα Ζαχαριάδη με Μωραΐτη και… εν συνεχεία με Πολάκη

Χθες ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X κάλεσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Σπίρτζη, τον Θεοχαρόπουλο και τον Τεμπονέρα να πάνε στο ΠΑΣΟΚ, τους Κ. Ζαχαριάδη - Αλ. Φλαμπουράρη στη Νέα Αριστερά, τη Ν. Γιαννακοπούλου και τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο αλλά και την Λιάνα Κανέλλη στη… ΝΔ και τον Γ. Τσίπρα… σπίτι του.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε στον Νίκο Μωραΐτη προτρέποντας τον να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Στη συνέχεια όμως ο Παύλος Πολάκης πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του στιχουργού γράφοντας «όντως Κώστα η ιστορία έγραψε πως αν δεν είχες έρθει σε συννενόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα είχαμε δήμαρχο Αθηναίων το Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή».
Η απάντηση από τον Κώστα Ζαχαριάδη ήρθε σήμερα το πρωί και ήταν ιδιαίτερα σκληρή, αφού κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη για την πολιτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία υποστηρίζει πως ήταν λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την επιστολή με την υποκριτική του συγνώμη στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ τον καλεί να απαντήσει και για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. «Πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο», γράφει χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές», επεσήμανε -ερωτηθείς σχετικά- κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και προσέθεσε με νόημα πως: «Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη Δικαιοσύνη».
Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «κυνικό» τον τρόπο με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε μέσω μιας ανάρτησης από την Αμερική ότι όλον αυτόν τον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόγραμμα στην πραγματικότητα.
«Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που για μήνες υπερηφανευόταν για το κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματός του και αυτός είναι και ο λόγος που δεν προσήλθε ποτέ και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης