Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Κένυα, δεκάδες νεκροί - Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο, συγκρούσεις με την αστυνομία

Χάος στην Κένυα, δεκάδες νεκροί - Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο, συγκρούσεις με την αστυνομία
Ιατρική πηγή ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής
Χάος επικρατεί στην Κένυα, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της φορολογικής μεταρρύθμισεις εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, με την αστυνομία να κάνει χρήση πραγματικών πυρών.
Σύμφωνα με το Reuters, εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.
Ιατρική πηγή ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, ενώ 45 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς η αστυνομία συνεχίζει να μάχεται με τους διαδηλωτές μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.
Ασθενοφόρα φαίνονται να μεταφέρουν τους τραυματίες από τους δρόμους.
Σύμφωνα με το BBC, οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε τμήμα του κοινοβουλίου, όπου διακρίνεται ένα τεράστιο σύννεφο καπνού.
Η αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τους διαδηλωτές που έχουν εισέλθει στο κοινοβουλευτικό συγκρότημα.

kenya.JPG

Κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης

Οι Κενυάτες διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά, το οποίο εισάγει αντιλαϊκές φορολογικές προτάσεις που έχουν προκαλέσει μεγάλη οργή σε όλη τη χώρα.
Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που θεωρούνται ότι επιβάλλουν πρόσθετα βάρη στους απλούς πολίτες και τις επιχειρήσεις, έχει προκαλέσει τεράστια κατακραυγή από ένα κοινό που ήδη επιβαρύνεται με υψηλό κόστος ζωής.
Έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες υπό την ηγεσία των νέων, οι οποίες, αν και σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον έναν θάνατο και εκατοντάδες τραυματισμούς, καθώς και σε συλλήψεις - οι οποίες έχουν καταδικαστεί από δικηγόρους και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση απέσυρε ορισμένες από τις αμφιλεγόμενες προτάσεις, αλλά αυτό δεν κατεύνασε την οργή του λαού, σύμφωνα με το BBC.
Πολλοί θέλουν τώρα να καταργηθεί ολόκληρο το νομοσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης