Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΛΑΜ (Κύπρος): Οι απειλές Nasrallah να απαντηθούν με ενεργοποίηση ευρωπαϊκής ρήτρας αλληλεγγύης – Καμία ανοχή σε απειλές

ΕΛΑΜ (Κύπρος): Οι απειλές Nasrallah να απαντηθούν με ενεργοποίηση ευρωπαϊκής ρήτρας αλληλεγγύης – Καμία ανοχή σε απειλές
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Ηγέτη της Hezbollah 
Σχετικά Άρθρα

Η εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas, μέσω των βρετανικών επιχειρήσεων προς τη Γάζα από τις εκεί στρατιωτικές βάσεις, έχει προκαλέσει την οργή της Hezbollah και ειδικότερα του θρησκευτικοπολιτκού ηγέτη της Hassan Nasrallah.
Ως αποτέλεσμα, ήρθε η αναφορά του γραμματέα της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, στη στάση της Λευκωσίας, κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Hezbolllah στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό σε [έναν ευρύτερο πόλεμο], θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου».

Αντιδράσεις

Η δήλωση πυροδότησε αντιδράσεις στη Μεγαλόνησο, τόσο από τον Χριστοδουλίδη, όσι και την Τρίτη πολιτική δύναμη της Κύπρου, το ΕΛΑΜ.
Με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε τις απειλές του ηγέτη της Hezbollah, Hassan Nasrallah.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές, πως οποιεσδήποτε απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούν ταυτόχρονα απειλές και κατά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας είμαστε μέλος.
Ως εκ τούτου πρέπει να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αλληλεγγύης, που προβλέπεται από την Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), όπου παρέχει τη δυνατότητα στην ΕΕ και τις χώρες της να ενεργούν από κοινού για να αποτρέψουν τρομοκρατική απειλή στο έδαφος μιας χώρας της Ευρώπης», ήταν ανακοίνωση του πατριωτικού κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης