Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Παράθυρο» για αλλαγές στα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες - Από Σεπτέμβριο, οι παρεμβάσεις

«Παράθυρο» για αλλαγές στα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες - Από Σεπτέμβριο, οι παρεμβάσεις
Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση γύρω στους 150 με 160.000 ελεύθερους επαγγελματίες
Ανοιχτό διατηρεί η κυβέρνηση το «παράθυρο» για αλλαγές στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών, τοποθετώντας μάλιστα ενδεχόμενες παρεμβάσεις από Σεπτέμβριο, μετά και τη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
«Ό,τι γράφεται και λέγεται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με πιθανές αλλαγές στο νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγησή τους είναι απλά στη σφαίρα των σεναρίων. Κι αυτό για ποιο λόγο; Διότι, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων αυτό το διάστημα. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιουλίου.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση γύρω στους 150 με 160.000 ελεύθερους επαγγελματίες και πρέπει ουσιαστικά να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να υποβάλλουν όλοι, να δούμε τι φόρος βγαίνει μετά την εκκαθάριση και όπου υπάρχουν, αν υπάρχουν αστοχίες, αδικίες, υπερβολές ως προς τον καταβαλλόμενο φόρο -τέτοιες που να μας υποχρεώνουν να κάνουμε αλλαγές- αυτές θα γίνουν αλλά θα είναι σημειακές παρεμβάσεις εφόσον χρειαστεί. Και αυτό θα το ξέρουμε γύρω στο Σεπτέμβριο. Τα δεδομένα τα συγκεντρωτικά θα τα έχουμε το Σεπτέμβριο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης