Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει ποτέ μέρος του πολέμου στην Ουκρανία – Δεν θα περάσει καμία κόκκινη γραμμή

Scholz: Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει ποτέ μέρος του πολέμου στην Ουκρανία – Δεν θα περάσει καμία κόκκινη γραμμή
Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει ποτέ μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο Γερμανός καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα
Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δεν θα αποτελέσει ποτέ μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz.
«Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα συζητήσει την ενίσχυση του ρόλου του στον συντονισμό της υποστήριξης για την Ουκρανία και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Scholz στη Bundestag σχετικά με τις συνόδους κορυφής ΕΕ και ΝΑΤΟ, που πρόκειται να διεξαχθούν στις 27-28 Ιουνίου και 9-11 Ιουλίου αντίστοιχα.
«Είναι ταυτόχρονα προφανές και θεωρώ σημαντικό να δηλώσω ότι λόγω αυτού που κάνουμε, το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης.
Δεν θα περάσουμε αυτή τη γραμμή και δεν τη διασχίζουμε», είπε.
Ο Γερμανός καγκελάριος υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ έχει ομόφωνη θέση σε αυτό το θέμα.
«Η διατλαντική ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας, ακόμη και όταν σκεφτόμαστε τις προοπτικές ασφάλειας της Ουκρανίας», είπε ο Scholz.

Φάντασμα η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 9-11 Ιουλίου.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι το Κίεβο δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής των ΗΠΑ.
Στις 11 Ιουλίου 2023, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους υιοθέτησε μια τελική δήλωση βεβαιώνοντας ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι στη συμμαχία, αλλά προσθέτοντας πως η πρόσκληση στο Κίεβο να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα μπορούσε να παραταθεί «όταν συμφωνήσουν οι Σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι».
Ωστόσο, δεν προσδιορίστηκε πιθανό χρονοδιάγραμμα για την ένταξη.
Πριν από τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους, το Κίεβο έκανε επίμονες δηλώσεις σχετικά με τη φιλοδοξία του να λάβει την πρόσκληση για ένταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης