Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Ολλανδία ζητούν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο λόγω… απρόβλεπτης κατάστασης

Γερμανία και Ολλανδία ζητούν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο λόγω… απρόβλεπτης κατάστασης

Η εναέρια κυκλοφορία από το αεροδρόμιο Rafic Hariri της Βηρυτού θα μπορούσε να διακοπεί πλήρως σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης

Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική και η ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσαν γνωμοδοτήσεις ζητώντας από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο λόγω του κινδύνου περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή.
Σε ανάρτησή του στο X, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε τους πολίτες του να αποφύγουν να ταξιδεύουν στον Λίβανο και όσοι μένουν εκεί να φύγουν καθώς εξακολουθούν να λειτουργούν εμπορικές πτήσεις.
Αναφέροντας πώς η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι «κόκκινη», τόνισε ότι η κατάσταση εκεί παραμένει πολύ «απρόβλεπτη».
Η Ολλανδική Πρεσβεία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να βοηθήσει τους πολίτες της εάν βρεθούν σε μπελάδες, προειδοποίησε.
Σε παρόμοια κίνηση, η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση και ζήτησε από τους πολίτες της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα.
"Ζητείται επειγόντως από τους Γερμανούς στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι πολύ τεταμένη", ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του X.
Προειδοποίησε επίσης ότι η εναέρια κυκλοφορία από το αεροδρόμιο Rafic Hariri της Βηρυτού θα μπορούσε να διακοπεί πλήρως σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης, καθιστώντας αδύνατη την αεροπορική έξοδο από τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης