Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: O Hollande θέλει να κλείσει τον δρόμο στη Le Pen με κυβέρνηση εθνικής ενότητας - Τριγμοί στο αριστερό μέτωπο

Γαλλία: O Hollande θέλει να κλείσει τον δρόμο στη Le Pen με κυβέρνηση εθνικής ενότητας - Τριγμοί στο αριστερό μέτωπο
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι απίθανο κάποιος να έχει την απόλυτη πλειοψηφία

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande θέλει να κλείσει τον δρόμο στη Le Pen με κυβέρνηση εθνική ενότητας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Hollande  ανέφερε ότι θα ήταν έτοιμος να δημιουργήσει έναν νέο συνασπισμό που θα μπορούσε να κυβερνήσει, εάν οι εκλογές οδηγήσουν σε κοινοβούλιο μειοψηφίας, καθώς το αριστερό μπλοκ στο οποίο έχει ενταχθεί αγωνίζεται να ξεπεράσει τις εσωτερικές διαιρέσεις.
Ο Hollande δήλωσε ότι επανήλθε στην πολιτική μάχη στη Γαλλία για να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή με πρωταρχικό στόχο να εμποδίσει τον Εθνικό Συναγερμό της Marine Le Pen, να πάρει την εξουσία.

Το σενάριο μειοψηφίας

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της Le Pen θα καταλάβει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, μπροστά από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την ομάδα του προέδρου Macron, που δείχνει να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Αλλά οι εν λόγω δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι είναι απίθανο κάποιος να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
"Υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο δεν υπάρχει πλειοψηφία - είναι ο ρόλος πολιτικών προσώπων όπως εγώ να βρουν λύσεις", δήλωσε ο Hollande σε συνέντευξή του στο BFMTV. "Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνουμε, θα δούμε τι είναι κατάλληλο να κάνουμε - να βρούμε έναν επικεφαλής της κυβέρνησης που θα μπορούσε να πάει τη χώρα μπροστά με ένα ελάχιστο πρόγραμμα".
Σε μια τέτοια διαμόρφωση, ο Hollande είπε ότι κάθε ομάδα -με εξαίρεση τον Εθνικό Συναγερμό- θα ζητήσει να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση ορισμένες από τις προτάσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης