Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αδύναμη και πάλι λόγω ανησυχιών για έκτακτους φόρους – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αδύναμη και πάλι λόγω ανησυχιών για έκτακτους φόρους – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και η δική μας αγορά προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, αλλά το κλίμα στις τράπεζες δεν είναι και τόσο καλό. Ήπιες απώλειες έχουν οι περισσότερες συστημικές. Η Πειραιώς προσπαθεί να αντιδράσει.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Μπορεί η υποχώρηση να είναι αξιόλογη από τα υψηλά, ενώ είναι ακόμα μεγαλύτερη για πολλές μετοχές του Χ.Α., ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν σπάσει κρίσιμα σημεία για τη στήλη που να αλλάζουν τη μεγάλη εικόνα.
γδ.jpg
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανησυχούν οι επενδυτές μετά τις δηλώσεις Χατζηδάκη. Οι τραπεζίτες θα έπρεπε να ανησυχούν εδώ και καιρό. Να έχουν στηριχθεί τόσες φορές από το κράτος και το λαό και να συνεχίζουν να χρεώνουν με υπερβολικά ποσά τους πελάτες. Τρομερά κέρδη έγραψαν επειδή δεν αύξησαν τους τόκους καταθέσεων αλλά μόνο των δανείων. Πυροβολούν τα πόδια των πελατών τους. Καμία ενέργεια που να έφερε κέρδη και να αξίζει αναφοράς. Η στήλη το έχει γράψει εδώ και μήνες, αλλά η Κυβέρνηση μάλλον δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Μετά την κατάρρευση στις ευρωεκλογές δείχνει να ξύπνησε, αν και δεν το πιστεύουμε… Πιέσεις για 3 από τις 4 συστημικές. Η Πειραιώς έχει κόψει εκθετικό 200άρη και πρέπει να αντιδράσει. Το προσπαθεί στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Αυτή την ώρα η γενική συνέλευση και έχει στην ατζέντα το μέρισμα που θα δώσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Με απώλειες άνοιξε η μετοχή και κάτω από τα 11 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Σήμερα και η δική της γενική συνέλευση και είναι κρίσιμη, καθώς θα υπάρξει σχόλιο για τη νέα έκτακτη φορολογία από την Κυβέρνηση αλλά και για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Με καλό όγκο και άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΑΔΜΗΕ: Δυνατές εντολές αγοράς στα 2,15 ευρώ.

ΜΠΡΙΚ-ΙΝΤΕΡΚΟ: Νέα μεγάλη υποχώρηση χθες για την Ιnt.International λόγω της αποκοπής του μεγάλου μερίσματος, ενώ είδαμε και υψηλό όγκο συναλλαγών στη BriQ. Η σχέση που δείχνει το ταμπλό με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι 1 ΙΝΤΕΡΚΟ για 1,35 ΜΠΡΙΚ, άρα είναι κοντά σε αυτή τη σχέση που έχει ακουστεί. Προφανώς και υπάρχει κάποια σταδιακή μετακύλιση θέσεων (εδώ και μέρες) από επενδυτές που θέλουν να μείνουν στον κλάδο και να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Με απώλειες 4% η ΙΝΤΕΡΚΟ, άρα τώρα έχει σχέση ανταλλαγής είναι στο 1,29. Ενισχύεται 1% η ΜΠΡΙΚ

ΣΙΔΜΑ: Χαμηλό 3 ετών από τη μετοχή.

ΙΛΥΔΑ: Αύριο θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση 410 χιλ. νέων μετοχών που έλαβαν στελέχη λόγω stock option plan! Είναι κάπως μεγάλος ο αριθμός αν συγκριθεί με τον συνολικό αριθμό μετοχών. Αν μάλιστα κάνουμε και σύγκριση με τζίρο και κέρδη είναι ακόμα χειρότερα.

AS COMPANY: Να αποφασίζεις να ασχοληθείς περισσότερο με τη μετοχή και να γυρίζει η αγορά. Άργησε λίγο η διοίκηση και ο βασικός μέτοχος, αυτή είναι η αλήθεια και βλέπουμε για παράδειγμα στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις πως θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα πιο ψηλά και προς τα 3,30 ευρώ, αλλά έπεσε σε κακό κλίμα. Χθες έγραψε υψηλό στα 3,12 ευρώ και έκλεισε στα 3,01 ευρώ. Για να δούμε…

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με απώλειες άνω του 4% στο ξεκίνημα και με όγκο πάνω από 3 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης