Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι 11 ολοφάνεροι λόγοι που η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει σε κατάρρευση

Οι 11 ολοφάνεροι λόγοι που η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει σε κατάρρευση
Ας όψεται... το δολάριο που γλιτώνει τις ΗΠΑ από χρεοκοπία
Σχετικά Άρθρα
Το παραμύθι της ισχυρής αμερικανικής οικονομίας και της «παγκόσμιας ηγέτιδας» ΗΠΑ, έχει ξεθωριάσει τα τελευταία χρόνια, καθώς αναμφίβολα η χώρα έχει χάσει την όποια δύναμη και αξιοπιστία είχε κτίσει από την ίδρυσή της μέχρι και την κρίση του 2008.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η αμερικανική οικονομία πάει στα βράχια, καθώς ουκ ολίγα νούμερα δείχνουν ομοιότητες με τη χρηματοπιστωτική κρίση που χτύπησε την παγκόσμια οικονομία πριν 16 χρόνια -και ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.
Ας δούμε παρακάτω 11 από αυτούς τους λόγους, σύμφωνα και με τη σύνοψη του «Economic Collapse blog».

#1 Όπως και το 2008, οι αθετήσεις πληρωμής δανείων αυξάνονται. Στην πραγματικότητα, οι καθυστερήσεις πιστωτικών καρτών έχουν φτάσει πλέον στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 χρόνων.

#2 Η κρίση στα εμπορικά ακίνητα απλώς συνεχίζει να κλιμακώνεται. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times ισχυρίζεται ότι οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street «άρχισαν να ξεφορτώνουν τα χαρτοφυλάκια τους με δάνεια εμπορικών ακινήτων ελπίζοντας να μειώσουν τις ζημίες τους».

#3 Όταν οι τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα, αρχίζουν να κλείνουν υποκαταστήματα. Μέχρι στιγμής το 2024, οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν κλείσει περισσότερα από 400 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.

#4 Μεγάλες εταιρείες απολύουν εργαζομένους σαν να μην υπάρχει αύριο. Μάλιστα, ορισμένες είναι εταιρείες... τρισεκατομμυρίων κεφαλαιοποίησης.

#5 Ο Δείκτης Υπηρεσιών της Fed (Dallas) βρίσκεται πλέον σε αρνητικό έδαφος για 25 συνεχόμενους μήνες.

#6 Η «αποκάλυψη των εστιατορίων» συνεχίζει να εντείνεται. Αυτή την εβδομάδα, τα Hooters αποφάσισαν ξαφνικά να κλείσει οριστικά κοντά σε 40 τοποθεσίες με «χαμηλή απόδοση».

#7 Οι αλυσίδες λιανικής συνεχίζουν να καταρρέουν με εκπληκτικό ρυθμό. Μόνο σήμερα 27/6, αναφέρθηκε ότι δύο μεγάλοι λιανοπωλητές στα βορειοανατολικά της χώρας κύρηξαν πτώχευση.

#8 Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ συνεχίζει να υποχωρεί.

#9 Η αρχική ένδειξη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναθεωρήθηκε προς τα κάτω τους 7 από τους τελευταίους 8 μήνες.

#10 Η στέγαση στις ΗΠΑ είναι πλέον πιο απρόσιτη από ποτέ. Οι τιμές των κατοικιών είναι τώρα 47% υψηλότερες από ό,τι ήταν στις αρχές του 2020, με τη διάμεση τιμή πώλησης τώρα πέντε φορές το διάμεσο εισόδημα των νοικοκυριών.

#11 Ο πληθυσμός των αστέγων στην πόλη του Σικάγο τριπλασιάστηκε από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024.
Ο αριθμός των κατοίκων του Σικάγο που ζουν σε καταφύγια των πόλεων ή στους δρόμους της πόλης τριπλασιάστηκε μεταξύ Ιανουαρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που χρησιμοποιούν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι για την παρακολούθηση των αστέγων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πόλης την Παρασκευή.

Βέβαια, ο Joe Biden και τα τσιράκια του επιμένουν ότι όλα είναι απλά υπέροχα.
Στην πραγματικότητα, θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως η αμερικανική οικονομία «ανθίζει» αυτή τη στιγμή!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης