Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άνοδος 8,59% στο εξάμηνο – H Alpha Bank στήριξε αλλά η αδυναμία παρέμεινε

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Άνοδος 8,59% στο εξάμηνο – H Alpha Bank στήριξε αλλά η αδυναμία παρέμεινε
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αγορά πρέπει να ανεβάσει λίγο ρυθμό και να κινηθεί υψηλότερα και καλύτερα. Πολλές μετοχές βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία. Τη Δευτέρα βέβαια, αν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δεν αρέσει στους επενδυτές μπορεί να δούμε βουτιά στις αγορές. Επίσης δε μας άρεσε και η εικόνα του debate στις ΗΠΑ. Η αγορά μας αν και ξεκίνησε καλά σήμερα και ανέβασε ρυθμούς, εμφάνισε και πάλι τη γνωστή αδυναμία προς το τέλος, με αποτέλεσμα να μην απομακρυνθεί από τις 1.400 μονάδες. Έκλεισε στις 1.404 με άνοδο 0,27% και υψηλό τζίρο λόγω κινήσεων «ωραιοποίησης». Το εξάμηνο τελείωσε με άνοδο 8,59%.

ALPHA BANK: Ευτυχώς ήρθε η αναβάθμιση και σταμάτησε ο κατήφορος της μετοχής. Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις έβγαλε καλή αντίδραση. Ενισχύθηκε 4,17% και έκλεισε στα 1,5235 ευρώ με υψηλό όγκο 10,6 εκατ. τεμάχια. Έβαλε δυνατή πλάτη σήμερα και κράτησε το γενικό δείκτη.

ΟΤΕ: Παράπονα έγιναν και από επενδυτές, όπως είχαν γίνει και από αναλυτές λίγο καιρό πριν, για το ύψος του μερίσματος και τις αγορές ιδίων μετοχών. Κακό και πάλι το κλείσιμο της μετοχής. Μεγάλες εντολές πώλησης στις τελικές δημοπρασίες και έτσι έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 13,44 ευρώ με απώλειες 1,39%.

AEGEAN: Μετά τα χαμηλά 7 μηνών βγάζει αντίδραση η μετοχή. Πολύ καλή σήμερα και ενισχύθηκε 3,64% κλείνοντας στα 11,68 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δίνει τη μάχη της η Πειραιώς, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο. Πίεση στη Eurobank και αδύναμη η Εθνική.

ΔΕΗ: Δυνατή και η δική της αντίδραση. Στα 11,24 ευρώ και στο +3,02%.

ΜΠΡΙΚ-ΙΝΤΕΡΚΟ: Νέες μεγάλες απώλειες σήμερα για ΙΝΤΕΡΚΟ με αποτέλεσμα η σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται στις 1,28 ΜΠΡΙΚ για 1 ΙΝΤΕΡΚΟ με βάση το κλείσιμο και των δύο μετοχών.

INTRALOT: Μπαίνει χρήμα και φαίνεται. Το ταμπλό κάτι θέλει να μας πει. Έκανε όγκο 1,72 εκατ. τεμάχια και ενισχύθηκε 1,91%.

ΕΚΤΕΡ: Δεν είναι η πρώτη αλλά και ούτε και η τελευταία εισηγμένη, όπου οι μέτοχοι κάνουν παράπονα για το ύψος του μερίσματος. Όμως και αυτή, όπως και άλλες μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω. Τα 0,12 ευρώ είναι λίγα, καθώς και η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετική. Προφανώς και οι δικαιολογίες όπως να κρατήσουμε ρευστότητα λόγω υψηλών επιτοκίων, ή να μην πειράξουμε τα ίδια κεφάλαια σημαντικά, γιατί θέλουμε αναβάθμιση πτυχίου, έχουν βάση, αλλά αν έδινε για παράδειγμα 0,20 ευρώ δε θα ήταν και μεγάλο το επιπλέον ποσό. Ούτε 1 εκατ. ευρώ. Το split των μετοχών δυστυχώς εγκρίθηκε. Στα 4,3750 ευρώ και στο -2,13%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Καλά πέρασαν με τον γνωστό τραγουδιστή, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια. Μάλιστα τραγούδησε και γνωστός επιχειρηματίας, πρώην εισηγμένος έμαθε η στήλη. Στο ταμπλό είχε εντολή πώλησης σήμερα και αντίστοιχη αγοράς με μικρή απόσταση που όμως δεν ικανοποιήθηκαν. Η μετοχή είναι τσάμπα αλλά στο ταμπλό υστερεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ: Θερμά συγχαρητήρια στον αγαπημένο φίλο και κορυφαίο διαχειριστή και αναλυτή μετοχών για την επιτυχία των θυγατέρων του. Κρίμα που θα ακολουθήσουν άλλο δρόμο από αυτόν του μπαμπά, αλλά μάλλον βλέποντάς τον χρόνια τώρα να διαβάζει συνεχώς και να αναλύει, θα θεώρησαν ότι είναι κουραστική δουλειά. Πάντα χαρές φίλε «Αναλήτη».

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης