Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ με τον «γέρο-Biden», την «αόρατη» Harris, το δίλημμα Clinton και την άρνηση Obama

Πανικός στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ με τον «γέρο-Biden», την «αόρατη» Harris, το δίλημμα Clinton και την άρνηση Obama
Η «αόρατη» αντιπρόεδρος παραγκωνίζεται στην αναζήτηση αντικαταστάτη του Biden
Η απόδοση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στο προεδρικό ντιμπέιτ της Πέμπτης 27/6 προκάλεσε πανικό στους δημοκρατικούς κύκλους, με τις εκκλήσεις για αποχώρηση του 81χρονου να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Ωστόσο, η προφανής διάδοχος του Biden, η αντιπρόεδρος Kamala Harris, έχει σχεδόν τόσο χαμηλό ποσοστό αποδοχής όσο ο Biden, με αποτέλεσμα πολλοί να ζητούν ένα εντελώς νέο... «εισιτήριο» από τους Δημοκρατικούς για τις εκλογές.

Η παράκαμψη Harris

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris θα παραλειφθεί εάν ο υποψήφιός της Πρόεδρος Joe Biden αποφασίσει να αποχωρήσει από την κούρσα, εικάζει ο δικηγόρος, υποστηρικτής πολιτικών δικαιωμάτων και αναλυτής Robert Patillo II στο Sputnik
«Ο Πρόεδρος Biden είχε μια πολύ άσχημη νύχτα.
Το χειρότερο ήταν ότι ενίσχυσε το αφήγημα γι' αυτόν, ότι ήταν κάπως αυτός ο παραπονεμένος γέρος που δεν ήξερε πού βρισκόταν, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μια πρόταση, χάθηκε στη μέση των προτάσεων, τέτοια πράγματα».
Η ανάλυση μετά τη συζήτηση, ακόμη και στο αριστερό MSNBC, επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην εύρεση ενός πιθανού αντικαταστάτη για τον Biden, με τις επιλογές της αντιπροέδρου Kamala Harris και του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Ο Patillo περιέγραψε την παράσταση του Biden ως «Απλώς ένας γέρος πεθαίνει μπροστά μας», λέγοντας ότι «Ήταν άβολο για τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν».
Σε κάτι που φαινόταν να είναι μια προσπάθεια ελέγχου των ζημιών, η Harris εμφανίστηκε τόσο στο MSNBC όσο και στο CNN υπερασπιζόμενη την απόδοση του Biden και αρνούμενη κατηγορηματικά να του ζητήσει να παραιτηθεί.
Μπορεί να ήταν η μόνη που δεν θέλει να το κάνει

Η φυσική... διάδοχος αρνείται - Ο απόλυτος πανικός

Ο αναλυτής του CNN, Van Jones, χαρακτήρισε την απόδοση του Biden «προσωπικά επώδυνη για πολλούς ανθρώπους» και σημείωσε ανοιχτά ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να κάνουν μια αλλαγή πριν από την επερχόμενη σύνοδο.
Ο αναλυτής του NBC Chuck Todd είπε ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών βρίσκονται «στον απόλυτο πανικό για αυτήν την απόδοση».
Σχεδόν 48 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τη συζήτηση, πολλοί είδαν αποσπάσματα από τις χειρότερες στιγμές του Biden μετά τη δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν αντικαταστάτη για τον Biden, επειδή έκλεισαν τις προκριματικές εκλογές του κόμματος αυτόν τον κύκλο, καθιστώντας την Harris την μόνη δυνητικά υποψήφια με εύλογη αξίωση για την υποψηφιότητα ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Biden.

Δυστυχώς για τους Δημοκρατικούς, η Harris δεν είναι δημοφιλής στο ψηφοφόρο κοινό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 538, μόνο το 39% των Αμερικανών τη βλέπει θετικά, με αποτέλεσμα οι σχολιαστές να εικάζουν ότι μπορεί να επιλεγεί άλλος υποψήφιος από την ηγεσία του κόμματος.
Αυτό όμως προκαλεί τα δικά του προβλήματα, επειδή η Harris είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος και η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος.
Όποιος και αν είναι ο τελικός υποψήφιος των Δημοκρατικών θα χρειαστεί υποστήριξη και από τα δύο εκλογικά μπλοκ εάν ελπίζουν να νικήσουν τον Donald Trump τον Νοέμβριο.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να περάσεις πάνω από την πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρο και να βάλεις τον Gavin Newsom, ας πούμε, στο κάθισμα του γάτου», εξήγησε ο Patillo.
«Κάθε φορά οι Μαύροι Δημοκρατικοί ξέρουν ακριβώς ποια είναι η θέση τους στο κόμμα και είναι ξεκάθαρο ότι οι λευκές φεμινίστριες δεν κρατούν την Kamala Harris με τον ίδιο τρόπο που κρατούσαν τη Hillary Clinton, για παράδειγμα», πρόσθεσε αργότερα.

Σύμφωνα με το Sportsbook Review, οι πιθανότητες του Biden αυξήθηκαν από +137 στις 31 Μαΐου σε +400 μετά τη συζήτηση.
Αυτό σημαίνει ότι ένα στοίχημα 100 δολαρίων που τοποθετήθηκε στις 31 Μαΐου θα είχε επιστρέψει 237 δολάρια (137 δολάρια κέρδος) εάν ο Biden κέρδιζε την προεδρία.
Τώρα, ένα στοίχημα 100 δολαρίων θα σας αποφέρει 500 δολάρια (400 δολάρια κέρδος) εάν κερδίσει ο Biden.
Συγκριτικά, οι πιθανότητες του Τραμπ είναι -185, που σημαίνει ότι ένα στοίχημα 100 δολάρια θα σας αποφέρει 185 δολάρια (85 δολάρια κέρδος).
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πώς πήγαν οι πιθανότητες των άλλων υποψηφίων που δεν ονομάστηκαν Trump ή Biden μετά τη συζήτηση.


Τα στοιχήματα για τον ιδανικό υποψήφιο

Σχεδόν κάθε δυνητικός υποψήφιος – εκτός από τον Biden και τον Ανεξάρτητο υποψήφιο Robert Kennedy Jr – είδε τις πιθανότητες να βελτιώνονται, υποδεικνύοντας ότι οι καλύτεροι και οι αθλητικοί στοιχηματισμοί περιμένουν μια αλλαγή στην κορυφή του εισιτηρίου των Δημοκρατικών.
Το μεγαλύτερο άλμα ήταν για τον Gavin Newsom, ο οποίος είδε τις πιθανότητες του να ανεβαίνουν από +5000 έως και +500 σε ορισμένες τοποθεσίες.
Συγκριτικά, οι πιθανότητες της Harris πήγαν από +6600 σε +1400, ένα μεγάλο άλμα αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο του Newsom.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 ανέβηκε επίσης στους πίνακες: οι πιθανότητες της Hillary Clinton είναι τώρα +4.000, τον Μάιο, ένα στοίχημα στην Clinton θα είχε αποδώσει στους παίκτες +15.000.

O Patillo πιστεύει ότι μπορεί να είναι υποψήφια η μελαχρινή γυναίκα για την υποψηφιότητα.
«Ο λόγος είναι ότι έχεις, τι;
Τέσσερις μήνες που πρέπει να αποκτήσετε 100% αναγνώριση ονόματος σε όλη τη χώρα.
Δεν υπάρχει χρόνος να γνωρίσετε στη χώρα τον Gavin Newsom.
Δεν υπάρχει χρόνος να γνωρίσετε στη χώρα την Kamala Harris, ειλικρινά», εξήγησε.

Ο ιδανικός υποψήφιος

«Χρειάζονται κάποιον που είναι ένα γνωστό... «εμπόρευμα» που αναγνωρίζεται ήδη από κάθε άτομο, είτε καλό είτε κακό είτε άσχημο, και που έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει χρήματα, μισό δισεκατομμύριο δολάρια που θα χρειαστούν για να συγκεντρώσει χρήματα για το πορεία των επόμενων αρκετών μηνών.
Και το μόνο άτομο που θα ταιριάζει σε αυτόν τον λογαριασμό θα είναι η Hillary Klinton ή η Michelle Obama και η Michelle δεν το κάνει».
Ενώ η Klinton έχασε από τον Trump το 2016 και είχε δυσμενείς δημοσκοπήσεις με το αμερικανικό κοινό, μπορεί τουλάχιστον να εμφανιστεί ικανή στη σκηνή των συζητήσεων, σε αντίθεση με την απόδοση του Biden την Πέμπτη.
«[Ο Biden] μόλις και μετά βίας μπόρεσε να σχηματίσει μια πρόταση χθες το βράδυ και γι' αυτό είναι μια κατάσταση αποκαλυπτική για τους Δημοκρατικούς επειδή ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα μαζεύεις, ανεξάρτητα από το πώς προσπαθείς να ζωγραφίσεις τον Trump, αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ουσιαστικά είσαι υποψήφιος ενάντια στο «Σαββατοκύριακο στο Bernie's» δεν θα έχει μεγάλη σημασία», υποστήριξε ο Patillo.
«Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το τρένο της Hillary θα φορτσάρει κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων».
«Πόσες φορές έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι δεν είναι ώρα για πανικό;» ρώτησε ο συνταγματικός ιστορικός Dan Lazar μιλώντας στο Sputnik.
«Λοιπόν, αν υπήρξε ποτέ καιρός για τους Δημοκρατικούς να πανικοβληθούν, αυτός είναι τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης