Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θανάσιμος πύρινος κλοιός - Mέτωπο με έναν νεκρό στη Σταμάτα - Δραματικές ώρες στην Κερατέα, κάηκαν σπίτια

Θανάσιμος πύρινος κλοιός -  Mέτωπο με έναν νεκρό στη Σταμάτα - Δραματικές ώρες στην Κερατέα, κάηκαν σπίτια
Έγιναν 52 απεγκλωβισμοί πολιτών στην Κερατέα - Επικίνδυνη φωτιά στη Σταμάτα με έναν νεκρό -  Πύρινα μέτωπα καίνε την Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
(upd 15) Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η Αττική με μεγάλα μέτωπα σε Σταματά και Κερατέα να έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές αλλά δυστυχώς και ανθρώπινα θύματα.
Νεκρός είναι ένας 45χρονος που έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια της φωτιάς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως έγινε προσπάθεια ανάνηψης.
Δεν αντέδρασε, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πύρινη λαίλαπα

Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/6/2024) από το 112 προς τους κατοίκους του Διονύσου προκειμένου να πάρουν μέτρα προστασίας, λόγω των καπνών από την φωτιά στη Σταμάτα.
Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη περιοχή Σταμάτα.
Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου.
Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Διονύσου παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».
Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα, το κύριο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 41 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος παρέχουν συνδρομή 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Καταστροφική πυρκαγιά στην Κερατέα - Κάηκαν σπίτια


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πλάκα Κερατέας, όπου ήδη έχουν γίνει εκκενώσεις, κάηκαν σπίτια, ενώ γίνονται  εκτροπές στην κυκλοφορία.
Το πυρινο μέτωπο  ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 την Κυριακή 30/6 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα της Κερατέας Αττικής, ενώ σημειώθηκε αναζωπύρωση.
Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί τρία μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής , αλλά και εναέρια μέσα, τα οποία  στη συνέχεια ενισχύθηκαν.
Στο σημείο επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 39 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.
Δίνεται μάχη για να σωθούν σπίτια από την πύρινη λαίλαπα.
Παράλληλα, έγιναν 52 απεγκλωβισμοί πολιτών.
Στο μεταξύ,  διεξήχθη συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.
prt.JPG
Κάηκαν σπίτια

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθ. Μακροδημήτριος, μιλώντας στο ΕΡΤNews ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή, ενώ έκανε έκκληση για περισσότερα κατασβεστικά μέσα καθώς οι εστίες φωτιάς είναι πάρα πολλές. Πρόσθεσε ότι  σε κοντινή απόσταση βρίσκεται στρατιωτική βάση, αλλά και πως το πύρινο μέτωπο κινείται προς Μαρκάτι, προς τη μεριά του Θωρικού Λαυρίου.
Υπάρχουν αναφορές για 3 καμένα σπίτια, αλλά και ποιμνοστάσια.

keratea3.JPG
Απεγκλωβισμοί 52 πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία

Σε 52 απεγκλωβισμούς ατόμων
έχουν προχωρήσει δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας  στην περιοχή της Κερατέας, ενώ  έχουν γίνει δεκάδες εκκενώσεις σπιτιών.
Στην Κερατέα επιχειρούν 6 ομάδες της ΟΠΚΕ, 8 Ομάδες Δίας, 5 περιπολικά της Τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφαλείας, 6 περιπολικά της Αμεσης Δράσης και 3 περιπολικά γειτονικών Αστυνομικών Τμημάτων.
keratea9.JPG


Εκκενώσεις οικισμών - Τρία μηνύματα του 112


Το πρώτο μήνυμα του 112 εστάλη σε όλους βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα, ζητώντας τους  να απομακρυνθούν μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Λαυρίου προς Λαύριο.
keratea112_1.JPG
Ακολούθησε πριν τις 14:00 νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και 'Αγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο», έγραφε.

112-2.JPG

Τρίτο μήνυμα του 112 εστάλη γύρω στις  14:30  για απομάκρυνση  προς Λαύριο όσων βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Κωσνταντίνος.
3-112.JPG

keratea6.JPG
ΕΛ.ΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Λόγω της φωτιάς, από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται στην περιοχή της Λαυρεωτικής εκτροπές στην κυκλοφορία:
--στη Λεωφόρο Λαυρίου και Παλαιά Λ. Λαυρίου
- στη Λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου και Λ. Καραμανλή
-στη Λεωφόρο Λαυρίου και Καμαριζης
-στην επαρχιακή οδό Κερατέας- Αναβύσσου και παλαιά Λ. Λαυρίου
- στη Λεωφόρο Πλάκας και παλαιά Λ. Λαυρίου 
--Προφήτη Ηλία και Πάρνηθος (Λεγραινά)
- διασταύρωση Μεγάλα Πεύκα (ΣΥΝΤΕΡΙΝΑ)
-Καμάριζας και Μαρωνειας (Αγ. Κωνσταντίνος)
-Λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου και Αγίας Παρασκευής
Σημειώνεται ότι στο "πορτοκαλί" βρίσκεται και σήμερα, Κυριακή 30/6, η μισή χώρα σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο πρόκλησης δασικών πυρκαγιών εξαιτίας θυελλωδών ανέμων 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ και ήδη εφαρμόζεται το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φωτιά στη Ριτσώνα κοντά στο εργοστάσιο Παπουτσάνης

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια.
Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.
Εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.
Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

Μεγάλη φωτιά στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας – Μήνυμα 112 για μετακίνηση προς Σταμνά


Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στην περιοχή Αγγελόκαστρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μετακινηθούν προς την περιοχή Σταμνά, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης