Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλό μήνα. Με μεγάλη άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ο DAX έχει μεταβλητότητα, αλλά ο CAC έχει άνοδο άνω του 2%. Αν και δεν βλέπουμε πως το αποτέλεσμα των Γαλλικών Εκλογών ήταν διαφορετικό από τις εκτιμήσεις που υπήρχαν, κάποιες υποθέσεις για συμμαχίες δίνουν ελπίδα στις αγορές σήμερα. Ξεκινάει και το δεύτερο εξάμηνο. Καλά πήγε σε γενικές γραμμές το πρώτο και έχουμε την ευκαιρία σήμερα να απομακρυνθούμε από κρίσιμα σημεία. Με άνοδο 0,80% ο Γ.Δ. στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσφέρουν στήριξη στην αγορά. Πολύ καλή κίνηση από Alpha Bank, η οποία έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά της στο ταμπλό μετά την αναβάθμιση. Ακολουθεί η Eurobank και η Πειραιώς. Η Πειραιώς δίνει μάχη με σημαντικά τεχνικά επίπεδα και αν το κλίμα παραμείνει καλό μπορεί να την κερδίσει. Μικρότερα κέρδη καταγράφει η Εθνική στα πρώτα λεπτά.

ΔΕΗ: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη και έχει άνοδο άνω του 1%.

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε με όρεξη σήμερα και κινείται πέριξ των 2,20 ευρώ. Ωστόσο η υποαπόδοση της μετοχής είναι τεράστια. Δικαιολογεί καλύτερα επίπεδα τιμών.

AEGEAN: Στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει πως οι αγοραστές θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι και πάλι. Πιέστηκε λόγω αναγκαστικών ρευστοποιήσεων από αμερικανικά funds. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε σήμερα και είναι στα 11,68 ευρώ.

ΟΤΕ: Με άνοδο έχει ξεκινήσει και μάλιστα καλή, αλλά στη δική του περίπτωση πρέπει να περιμένεις τις τελικές δημοπρασίες. Εκεί βγαίνουν κάποιοι και την «πατάνε»…

VIOHALCO: Και μόνο να βλέπεις τη «μαμά» να έχει μικρότερη αποτίμηση από τη θυγατρική είναι αρκετό για να καταλάβεις το μέγεθος της απαξίωσης. Αν τώρα μετρήσεις και τις άλλες συμμετοχές, η υπερβολή γίνεται μεγαλύτερη, αλλά τι να κάνεις; Φαίνεται πως έχουν ρίξει όλο το βάρος στη Cenergy.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

INTRALOT: Η βελτίωση της εικόνας της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αυξήσει και πάλι τις φήμες που ακούγονται για τον όμιλο. Θετικές βέβαια είναι αυτές που φτάνουν στα δικά μας αφτιά και προσφέρουν λόγους για υψηλότερες τιμές. Ίδωμεν… Στα 1,1780 ευρώ και στο +0,17% με όγκο 100 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

ΑΒΑΞ: Προς αναζήτηση ισορροπίας μετά και την αρνητική εξέλιξη στη διεκδίκηση απαιτήσεων, που όμως ίσως θα έπρεπε η εταιρεία να είχε πάρει μεγαλύτερες προβλέψεις. Ζημιές και μάλιστα μεγάλες θα γράψει φέτος. Στα 1,3860 ευρώ και στο +2,06%.

EPSILON NET: Επιτέλους, δόθηκε έγκριση του πληροφοριακού δελτίου για τη δημόσια προσφορά της Ginger προς τους μετόχους της εισηγμένης. Με την τελευταία ενημέρωση ο προτείνων είχε το 78,38% της εταιρείας. Σήμερα ξεκινάει επίσημα η δημόσια πρόταση, αλλά η εντολή υπήρχε καιρό στα 12 ευρώ. Επίσης, συνεχίζονται οι αγορές πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης.

REVOIL: Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε η διάθεση μετοχών από τους βασικούς μετόχους και η αναστολή του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Η κίνηση δείχνει πως έχει κάποια οργάνωση, καθώς η συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό άλλαξε στις τελευταίες συνεδριάσεις και δεν βλέπαμε τους πωλητές των προηγούμενων ημερών. Υπάρχουν κάποιες φήμες για τον αγοραστή, αλλά θα έχουμε περισσότερα σύντομα. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τρομερό το γκρέμισμα της μετοχής. Στα 0,4750 ευρώ και με άνοδο 2,37% σήμερα, αλλά μόλις με 5 τεμάχια. Η αποτίμηση της εταιρείας έχει φτάσει στα 10 εκατ. ευρώ. Στις αρχές της χρονιάς ήταν πάνω από τα 0,65 ευρώ και σχεδόν 12 μήνες πριν είχε γράψει υψηλό στα 0,74 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης