Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική θύελλα σήκωσε τη Stepova Novoselivka - Μια ανάσα πριν την ολοκληρωτική επικράτηση στο Kupyansk η Μόσχα

Ρωσική θύελλα σήκωσε τη Stepova Novoselivka - Μια ανάσα πριν την ολοκληρωτική επικράτηση στο Kupyansk η Μόσχα
Ο ρωσικός στρατός αποκόπτει με γοργούς ρυθμούς τις ουκρανικές γραμμές εφοδιασμού του Kupyansk
Η απελευθέρωση της Stepova Novoselivka στην ευρύτερη περιοχή του Kharkov θα επιτρέψει στους Ρώσους στρατιωτικούς να συνεχίσουν την επίθεσή τους στο Kupyansk και να διακόψουν τις αλυσίδες εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού, τονίζει στο πρακτορείο TASS ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Andrei Marochko.
Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε κι επίσημα την απελευθέρωση του οικισμού την 1η Ιουλίου.
«Το στρατιωτικό μας προσωπικό ήταν πολύ ενεργό εκεί εσχάτως. <...> Όλες αυτές οι ενέργειες στη γραμμή μάχης δείχνουν ότι το στρατιωτικό μας προσωπικό προσπαθεί να απελευθερώσει το Kupyansk και, φυσικά, να κόψει τις αλυσίδες εφοδιασμού των Ουκρανών μαχητών, επειδή το Kupyansk είναι ένας πολύ μεγάλος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης. Υπάρχουν ακόμη παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών στο Kupyansk-Uzlova, παρά το γεγονός ότι χτυπάμε συνεχώς αυτόν τον οικισμό, αλλά κατά κάποιο τρόπο οι Ουκρανοί μαχητές προσπαθούν να επιχειρήσουν εκεί. Ως εκ τούτου, η απελευθέρωση της Stepova Novoselovka συνιστά προάγγελο της έναρξης της φάσης για την απελευθέρωση του Kupyansk-Uzlovoy και στο τέλος του ίδιου του Kupyansk», εξήγησε ο Marochko, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωση της Stepova Novoselovka «είναι ένα απολύτως φυσικό γεγονός».
Η πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες προχωρούν προς την κατεύθυνση του Kharkov «κατά μήκος της λεγόμενης κορυφογραμμής»: η στρατιωτική καθοδήγηση βρίσκεται τόσο στα πλευρά όσο και πίσω από τα στρατεύματα, γεγονός που της επιτρέπει να «ενεργεί πολύ αποτελεσματικά και να καταστρέψουν τον εχθρό».
Ο Marochko υποσημείωσε ότι «το μόνο σημείο στον χάρτη» ​​όπου τα ουκρανικά στρατεύματα μπορούν να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την προέλαση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το χωριό Peschanoye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης