Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic: Ισχυρές οι σχέσεις μας με την Ρωσία – Σημαντική η στήριξη για τη Srebrenica

Vucic: Ισχυρές οι σχέσεις μας με την Ρωσία – Σημαντική η στήριξη για τη Srebrenica

Ο Σέρβος πρόεδρος επαινεί τις ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία

Σχετικά Άρθρα

Βελιγράδι και Μόσχα διατηρούν καλές σχέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Alexander Vucic μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Alexander Grushko.
«Μια καλή συνομιλία με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Alexander Grushko.
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τη Ρωσία για την υποστήριξη που παρείχε στη Σερβία όσον αφορά το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Srebrenica και ιδιαίτερα για την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ.
Συζητήσαμε ολοκληρωμένη σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας, αξιολογώντας τις ως πολύ καλές», έγραψε ο Vucic στο Instagram (απαγορεύεται στη Ρωσία λόγω της ιδιοκτησίας του από τη Meta, η οποία χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική), δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον Grushko.  
Τη Δευτέρα (1/7/2024), ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος διατελεί επίσης υπουργός Εσωτερικών της χώρας, και τον υπουργό Άμυνας.
Τα μέρη τόνισαν ότι η συνεργασία μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας, βασισμένη στη φιλία, έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς.
Στις 23 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για τη γενοκτονία στη Srebrenica.
Το έγγραφο, με τίτλο Διεθνής Ημέρα Προβληματισμού και Μνήμης της Γενοκτονίας του 1995, έλαβε τις ψήφους 84 χωρών, ενώ 19 έθνη, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, η Λευκορωσία, η Ουγγαρία, η Σερβία και η Συρία, ψήφισαν κατά, ενώ 68 χώρες απείχαν.
Το σχέδιο ψηφίσματος, που προτάθηκε από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία και τη Ρουάντα, συγχρηματοδοτήθηκε κυρίως από δυτικές χώρες.
Η Ρωσία μίλησε επανειλημμένα κατά του εγγράφου, σημειώνοντας ότι η υιοθέτησή του μπορεί να προκαλέσει έξαρση των εντάσεων στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης