Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανίερη συμμαχία της αριστεράς στη Γαλλία - Κανείς δεν θέλει τον Mélenchon για πρωθυπουργό

Ανίερη συμμαχία της αριστεράς στη Γαλλία - Κανείς δεν θέλει τον Mélenchon για πρωθυπουργό
Το "Ανυπότακτη Γαλλία", είναι το μεγαλύτερο κόμμα της συμμαχίας του Νέου Λαϊκού Μετώπου.
Δημοφιλής αριστερός βουλευτής διαβεβαιώσε τους κεντρώους ψηφοφόρους ότι ο Jean-Luc Mélenchon, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης του κινήματος "Ανυπότακτη Γαλλία", δεν θα γίνει πρωθυπουργός της Γαλλίας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ψήφους για τον αριστερό συνασπισμό ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της Κυριακής 7 Ιουλίου.
Jean-Luc Mélenchon δεν θα γίνει πρωθυπουργός επειδή ούτε οι κομμουνιστές τον θέλουν, ούτε οι οικολόγοι τον θέλουν, ούτε οι σοσιαλιστές τον θέλουν, ούτε εγώ τον θέλω", δήλωσε ο François Ruffin στο France Blue Picardie την Τετάρτη.
Ο François Ruffin είχε διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής με το κίνημα, πριν εγκαταλείψει το κόμμα.
Τώρα διεκδικεί την επανεκλογή του με τη συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η οποία περιλαμβάνει το κίνημα Ανυπότακτη Γαλλία, αλλά και τα σοσιαλιστικά, κομμουνιστικά και πράσινα κόμματα.

Αμφιλεγόμενος ο Mélenchon

Το "Ανυπότακτη Γαλλία", είναι το μεγαλύτερο κόμμα της συμμαχίας του Νέου Λαϊκού Μετώπου.
Ο ηγέτης του, ο Mélenchon, έχει γίνει μια όλο και πιο διχαστική φιγούρα, ιδίως λόγω των διφορούμενων δηλώσεών του για τη Hamas μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και άλλων εκφράσεων που οι επικριτές του έχουν κατακεραυνώσει ως αντισημιτικές, σύμφωνα με το Politico.
Ο Mélenchon έχει δηλώσει ότι δεν θα επιμείνει να γίνει πρωθυπουργός σε περίπτωση που η αριστερή συμμαχία αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και σχηματίσει κυβέρνηση μετά την ψηφοφορία της Κυριακής.
Αλλά δεν το έχει επίσης αποκλείσει.
Το 2022, ο Mélenchon κέρδισε σχεδόν το 22% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης