Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βετεράνος Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ: Ο Zelensky πρέπει να καταλάβει ότι οι ΗΠΑ αγαπούν το Ισραήλ περισσότερο από την Ουκρανία

Βετεράνος Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ: Ο Zelensky πρέπει να καταλάβει ότι οι ΗΠΑ αγαπούν το Ισραήλ περισσότερο από την Ουκρανία
«Είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός υποστήριξης για το Ισραήλ από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο», υποστήριξε ο Biden.
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υψηλότερες προτεραιότητες από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του Ισραήλ άνευ όρων. 
Ο μη εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας θα ήταν φρόνιμο να μάθει ότι καθώς η εκλογική περίοδος στις ΗΠΑ θερμαίνεται και μια αλλαγή στην πολιτική μπορεί να έρθει.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της περασμένης εβδομάδας, συζητήθηκε η Ουκρανία, αλλά κανένας από τους υποψηφίους δεν προσέφερε συγκεκριμένα σχέδια για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του δύσμοιρου πολέμου διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ισχυρίστηκε ότι θα έβρισκε λύση για τη σύγκρουση πριν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ενώ ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειές του στην Ουκρανία εμπόδισαν τον Ρώσο πρόεδρο Putin να αποκαταστήσει «τη σοβιετική αυτοκρατορία του».
Αντίθετα, όταν αναφέρθηκε η Παλαιστίνη, οι δύο υποψήφιοι μάλωναν για το ποιος υποστηρίζει περισσότερο το Ισραήλ. 
«Είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός υποστήριξης για το Ισραήλ από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο», υποστήριξε ο Biden
«Θα πρέπει να τους αφήσετε να φύγουν και να τους αφήσετε να τελειώσουν τη δουλειά», είπε ο Trump για το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο Biden μοιάζει με «έναν πολύ κακό Παλαιστίνιο».
«Και οι δύο αγαπούν [το Ισραήλ] - στην πραγματικότητα μάλωναν για το ποιος αγαπά περισσότερο το Ισραήλ», δήλωσε στο Sputnik's Backstory τη Δευτέρα (1/7/2024) η Sarah Bils, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και συνιδρύτρια της DD Geopolitics.
«Λυπάμαι, στο τέλος της ημέρας, η προτεραιότητα [για τις ΗΠΑ] θα είναι πάντα το Ισραήλ», είπε η Bills, προσθέτοντας ότι το αίσθημα δεν βασιζόταν στον εθνοκεντρισμό ή τις θρησκευτικές ιδέες, αλλά απλώς ότι «Γεωπολιτικά, είναι πιο σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατεύουν το Ισραήλ, παρά να προστατεύουν την Ουκρανία».
Το Ισραήλ μερικές φορές έχει περιγραφεί ως αεροπλανοφόρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης