Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι fund managers ετοιμάζουν... βαλίτσες για Ιταλία - Έρχεται αύξηση φόρων από τους Εργατικούς

Βρετανία: Οι  fund managers ετοιμάζουν... βαλίτσες για Ιταλία - Έρχεται αύξηση φόρων από τους Εργατικούς
Το Εργατικό Κόμμα έχει επιβεβαιώσει τα σχέδιά του να αυξήσει τη φορολογία των fund managers
Οι πλούσιοι διαχειριστές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων του Λονδίνου ετοιμάζονται να φύγουν από τη βρετανική πρωτεύουσα. 
Γιατί; Αιτία είναι οι φόροι φυσικά.
Προφανώς η προοπτική να πληρώνουν περισσότερα για την κύρια πηγή αποζημίωσής τους υπό μια κυβέρνηση των Εργατικών τους κάνει να σκέφτονται ένα ταξίδι στην Ιταλία, αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
Ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία.
Το Εργατικό Κόμμα έχει επιβεβαιώσει τα σχέδιά του να αυξήσει τη φορολογία των fund managers.
Οι Εργατικοί δεσμεύτηκαν να αλλάξουν τους φορολογικούς κανόνες, οι οποίοι, σύμφωνα με το κόμμα, θα αποφέρουν 565 εκατομμύρια λίρες ετησίως, εάν κερδίσουν τις γενικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, τα οποία θα δαπανηθούν για την προσθήκη προσωπικού ψυχικής υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη νομική βοήθεια για τα θύματα καταστροφών και την απαλλαγή από τα έξοδα θεώρησης για μη Βρετανούς βετεράνους που υπηρέτησαν στον βρετανικό στρατό.
Μια τέτοια στάση θα ακολουθούσε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει την προνομιακή φορολογική μεταχείριση για τους πλούσιους κατοίκους που δεν έχουν κατοικία στο εξωτερικό.

Προορισμός η Ιταλία

«Αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν όλα αυτά - σε συνδυασμό με το κύμα των βρετανικών ερωτημάτων προς τις ιταλικές δικηγορικές εταιρείες - θα μεταφραστούν σε έξοδο, υπογραμμίζουν ότι η Ιταλία έχει γίνει μια σημαντική επιλογή για τους πλούσιους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις φιλικές φορολογικές ελαφρύνσεις της», αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης