Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δεν μπορεί να εξοπλίσει τις νέες ταξιαρχίες - Εξαρτημένη από τη Δύση

Η Ουκρανία δεν μπορεί να εξοπλίσει τις νέες ταξιαρχίες - Εξαρτημένη από τη Δύση
Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δήλωσε ότι το Κίεβο βασίζεται στην "έγκαιρη και κατάλληλη δυτική βοήθεια ασφαλείας"
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό με τη συγκρότηση νέων ταξιαρχιών, αλλά οι καθυστερήσεις στις δυτικές προμήθειες όπλων τις εμποδίζουν να εξοπλιστούν κατάλληλα, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.
Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δήλωσε ότι το Κίεβο βασίζεται στην "έγκαιρη και κατάλληλη δυτική βοήθεια ασφαλείας".
Περιέγραψε την άμεση βοήθεια από τους συμμάχους της Ουκρανίας ως "καθοριστικό παράγοντα για το πότε και σε ποια κλίμακα οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να διεκδικήσουν την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης και να διεξάγουν επιχειρησιακά σημαντικές αντεπιθέσεις στο μέλλον".

Απελπισμένος ο Zelensky

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι καλύτερα τοποθετημένες όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό από ό,τι πριν από μερικούς μήνες - αλλά οποιαδήποτε μελλοντική αντεπίθεση εξαρτάται από τις ταξιαρχίες που διαθέτουν βαρύ εξοπλισμό και πυροβολικό.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ αργεί πολύ να φτάσει στις γραμμές του μετώπου.
"Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του πολέμου, ότι μεταξύ της απόφασης και του πραγματικού γεγονότος, έχουμε μια πραγματικά μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη αναμονή", δήλωσε ο κ. Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης