Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τουρκικό αμυντικό λογισμικό TDLSim ενισχύει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

Το τουρκικό αμυντικό λογισμικό TDLSim ενισχύει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ
Ως αποτέλεσμα αυτών των εργασιών, το TDLSim κέρδισε την αναγνώριση
Σχετικά Άρθρα
Το λογισμικό προσομοίωσης, δοκιμών και εκπαίδευσης της Türkiye TDLSim (Tactical Data Link Simulator), που αναπτύχθηκε για τη διασφάλιση της ασφαλούς ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των συνδέσμων τακτικών δεδομένων των στρατιωτικών συστημάτων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε άσκηση του ΝΑΤΟ.
Η τουρκική εταιρεία MilSOFT, η οποία παρέχει λύσεις βασισμένες σε λογισμικό για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, συμμετείχε στη μεγαλύτερη άσκηση ψηφιακής διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ CWIX 2024 μέσω του προϊόντος της TDLSim μέσω της Πολεμικής Αεροπορίας.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Μπιντγκός της Πολωνίας, το προϊόν TDLSim πραγματοποίησε μια σειρά από δραστηριότητες στον τομέα των τακτικών συνδέσμων δεδομένων.
Ως μέρος της δραστηριότητας Διασφάλισης και Επαλήθευσης Διαλειτουργικότητας του Συνασπισμού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ολοκλήρωσης από το ΝΑΤΟ για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας των συστημάτων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών διαλειτουργικότητας.
Ο στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να αποδείξει ότι τα συστήματα που συνδέονται με το δίκτυο του ΝΑΤΟ και διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ διαθέτουν λειτουργίες που είναι συμβατές με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και άλλα συστήματα του ΝΑΤΟ.
Τα συστήματα που ολοκληρώνουν αυτές τις δοκιμές αξιολογούνται ως ικανά να ενταχθούν στο δίκτυο του ΝΑΤΟ και να διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις όταν είναι απαραίτητο.
Αυτή η δραστηριότητα θεωρείται εκδήλωση πιστοποίησης που διοργανώνεται από το ΝΑΤΟ για συστήματα TDL.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το TDLSim ολοκλήρωσε 146 δοκιμές, κερδίζοντας αναφορές συμβατότητας για μια σειρά λειτουργιών.
Σύμφωνα με το σενάριο της κοινής επιχείρησης, αναλήφθηκαν ρόλοι όπως αερομεταφερόμενα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, μαχητικά αεροσκάφη, ρόλοι και καθήκοντα πυραύλων.
Ως αποτέλεσμα αυτών των εργασιών, το TDLSim κέρδισε την αναγνώριση τόσο από Τούρκους όσο και από ξένους συμμετέχοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης