Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Σταθερή φθορά ΝΔ με 30,4%, πεσμένος αλλά 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%, 3ο το ΠΑΣΟΚ με 12,9%, έκπληξη από ΚΚΕ

Metron Analysis: Σταθερή φθορά ΝΔ με 30,4%, πεσμένος αλλά 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%, 3ο το ΠΑΣΟΚ με 12,9%, έκπληξη από ΚΚΕ
Επιβεβαιώνεται η τάση που καταγράφηκε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές - Σε τροχιά τρίτης θέσης το Κομμουνιστικό Κόμμα
Τις πολιτικές τάσεις των πρόσφατων ευρωεκλογών επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, αποτυπώνοντας τη σταθερή φθορά της Νέας Δημοκρατίας -και την καθήλωσή της σε ποσοστά πέριξ του 30%- αλλά από την άλλη και την αδυναμία της κεντροαριστεράς να καρπωθεί την πτώση του κυβερνώντος κόμματος.
Έτσι στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, διατηρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά περιορίζεται στο ισχνό 13,8%.
Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ παραμένει σε χαμηλές πτήσεις, καταγράφοντας 12,9%.
Σε τροχιά τρίτης θέσης, ωστόσο, βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα που καταγράφει 9,9%, φλερτάροντας, έτσι, έντονα με διψήφιο ποσοστό.

1_737.JPG

Πιο χαμηλά στην πέμπτη θέση, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 9,2%.
Το σκηνικό εννεακομματικής βουλής συμπληρώνουν, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, η Φωνή Λογικής με 3,1% και η Νίκη με 3%.

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 11,1%.

2_530.JPG

Ακολουθούν: το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, το ΚΚΕ με 7,9%, η Ελληνική Λύση με 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,6%, η Φωνή Λογικής με 2,5%, η Νίκη με 2,4%, και η Νέα Αριστερά με 2,3%.

Κόλαφος τα ποιοτικά στοιχεία - «Προς τη λάθος κατεύθυνση η χώρα» για τη συντριπτική πλειοψηφία

Παρατηρώντας αναλυτικότερα τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας διατηρείται η αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, κάτι που μαραμένει σταθερά η πλειοψηφική στάση της ελληνικής κοινωνίας, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο εκτιμάει το 65% των ερωτηθέντων.

g_3.JPG

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση 4 μονάδων σε σχέση με την τελευταία σχετικά μέτρηση του Μαϊου.
Παράλληλα, το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε επί τα βελτίω καταποντίζεται στο 28% από το αντίστοιχο 33% του περασμένου μήνα.

Σαρώνει ο Κουτσούμπας στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Στον δείκτη της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταγράφεται για πρώτη φορά ως πρώτος με 42% έναντι 40% του δεύτερου Κυριάκου Μητσοτάκη.

4_188.JPG

Βέβαια, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει μεφανώς μεγαλύτερο ποσοστό «αρνητικής δημοφιλίας», καθώς συγκεντρώνει 58% έναντι 51% αρνητικής ψήφου του γγ του ΚΚΕ.
Αρκετά ψηλά πλασάρεται και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με 39%, μόλις μια μονάδα πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη.
Ακολυθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης (30%), ο Στέφανος Κασσελάκης (27%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι μοιράζονται την έκτη θέση με 25% θετικής γνώμης.
Επισημαίνεται ότι την πρώτη θέση στην αρνητική γνώμη των ερωτηθέντων καταλαμβάνουν από κοινού Κυριάκος Βελόπουλος και Στέφανος Κασσελάκης με 70%.

Ντέρμπι του Κ. Μητσοτάκη με τον ... Κανένα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Απεναντίας, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ερώτημα διαφορετικό, το οποίο εν γένει αφορά το εάν κάποιος έχει θετικές γνώμες και κρίνει το εάν τον θεωρούν οι ερωτώμενοι καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του με 33% όταν ο αμέσος επόμενος Στέφανος Κασσελάκης έχει μόνο 7%.

3_318.JPG

Όμως, στην πραγματικότητα ο μεγάλος αντίπαλος του πρωθυπουργού παραμένει ο «Κανένας», αφού η αντίστοιχη απάντηση παίρνει 32% αποτυπώνοντας ένα υπόγειο ρεύμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος εν γένει, που αδυνατεί να βρει πολιτική διέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης